gyerek

Sziget a gyerekeknek

2010.06.01. 05:34
Ajánlom
Ha június, akkor hétvégente irány a Hajógyári-sziget: a T-Home Gyerek Sziget koncertekkel, színházi előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal vár.

A Nagyszínpadon 10:30-kor kezdődnek a programok: koncertek, gyerekszínházak, bohócműsorok, zsonglőrbemutatók váltják egymást, a fellépők között ott lesz Halász Judit, Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a  Makám, az Alma és a Kolompos együttes. (A részletes program ezen a linken érhető el.)

A Mese Mese mátka-magyar népi alkotótáborban megismerkedhetnek majd az érdeklődők a népi kultúra mesterségeivel, alapanyagaival egy-egy népmese által. A Vándor Vurstli egy mozgalma kisváros piacterét idézi majd, lesz körhinta, csúzlizda, jósda, camera obscura, a kézműves műhelyekben pedig régi mesterségek fogásait lehet megtanulni.  A négy hétvégén más és más téma köré szerveződik majd a program, így az is, aki minden hétvégén kilátogat újabb és újabb csodákkal találkozhat majd. A programok a Kézműves Palotában is változnak, lesz tűzzománc, agyagozás, korongozás, fajátékok, nemezelés, papírmerítés. A Játékforrás-élménykuckóban régi gyerekjátékokat mutatnak be, de lesznek ügyességi, logikai, kreatív és szerepjátékok, múzeumismereti játékok, és házilag készíthető játékötletek is szerepelnek a repertoárban. A Drámajáték Sátorban idén is pszichológusok, pedagógusok, bábművészek vezetik a foglalkozásokat.

A környezettudatos gondolkodás már az elmúlt években is helyet kapott a T-Home Gyerek Szigeten, nem lesz ez másképpen az idén sem: a Zöld Zugban mind a gyerekeknek, mind az őket kísérő felnőttek számára lesznek a témába vágó elfoglaltságok.

A T-Home Gyerek Sziget idén a speciális igényű gyerekekkel foglalkozik kiemelten. A korai felismerésről, korai fejlesztésről és terápiás munkákról a Kaleidoszkóp Kunyhóban a négy hétvége során, minden nap más szervezetet látnak vendégül. A Bébi Sziget a 0-3 éves apróságoknak kínál változatos programokat. Itt amellett, hogy készségfejlesztő játékok várnak, kulturált körülmények között nyílik lehetőség a babák tisztába tevésére, etetésére.

Az Ability Park látássérültek, siketek, mozgássérültek, és értelmi fogyatékosok által bemutatott játékok segítségével, valamennyi korosztály számára élvezhetően, és érthetően ad információt fogyatékos embertársaink életéről, miközben örömteli élményt nyújt mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára tenné képességeit. Persze nem hiányozhat a programok közül a KRESZ-park, a vidámpark és sportolási lehetőségek sem.

A tömegközlekedési lehetőségek mellett idén is indul ingyenes hajójárat a  T-Home Gyerek Szigetre, a részletes menetrend ide kattintva érhető el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.