gyerek

Színes programkavalkád a Bóbita-rendezvényeken

2014.06.05. 16:05
Ajánlom
Bóbitás élményekből tavasz végén sem volt hiány: május 25-én, gyereknapon az Allee-ban, június 1-jén pedig a józsefvárosi Bóbita Családi Napon kapcsolódhatott ki a család apraja-nagyja. Képes összefoglaló.

Több ezer felnőtt és gyerek fordult meg a budapesti Allee bevásárlóközpont előcsarnokában május 25-én, ahol reggeltől estig számtalan program gondoskodott arról, hogy a nap ünnepeltjei, a gyerekek jól érezzék magukat. A Bóbita Gyereknap koncertjeinek sorát az Eszter-lánc mesezenekar muzsikája nyitotta, majd kora délután az Apacuka együttes húzta a talpalávalót.

A délután folyamán Boldog Péter bűvészműsora varázsolt el kicsiket és nagyokat, végül a fellépéseket a Talamba Ütőegyüttes hangszerbemutatóval egybekötött koncertje zárta.

Aki pedig a programok között sem akart tétlen maradni, azt színezősarok, játékok és só-liszt gyurmázás is várta, ahol a gyerekek animátorok segítségével formázhattak és festhettek különböző állatokat. Pár óra leforgása alatt például gyurmakaticák egész sorozata született meg.

A színező- és játszósarok mellett a gyerekprogramok elmaradhatatlan kelléke, az arcfestés is népszerű volt a kicsik körében.

Egy héttel a Gyereknap után, június 1-jén került megrendezésre a Bóbita Családi Nap, a Budapest Józsefvárosi Önkormányzat, a Magyar Állami Operaház - Erkel Színház, a Fidelio Média és az UNICEF Magyar Bizottság közös szervezésében. Az rendezvényre mintegy háromezren voltak kíváncsiak. A II. János Pál pápa tér színes, nyüzsgő kavalkáddá változott át, ahol a népi kirakodóvásár mellett, két színpadon színházi előadások és koncertek szórakoztatták a családokat.

Kulturális élvezetekben itt sem volt hiány: a színpadi programok sorát a Csillagszeműek táncegyüttes nyitotta meg a Tündök zenekar kíséretében, majd a gyerekek kivetítőn követhették végig a Hófehérke és a hét törpe című előadás élő közvetítését az Erkel Színházból. Muzsikaszó nélkül azok sem maradtak, akik délután látogattak ki a rendezvényre, hiszen a Kaláka együttes, a Ghymes zenekar és az Eszter-lánc mesezenekar is színpadra lépett, akik szappanbuborékos, "viharkergető" koncertjükkel vidám hangulatot varázsoltak a térre.

A Tündérporondon a Báb(a)Kalács Bábszínház és az Aranyszamár Színház előadását láthatta a közönség, majd Garabonciás Gólyalábasok vonultak fel a téren. A hórihorgas társulat Horagus mester mutatványos cirkuszába röpítette el a nézőket, akik olyakor-olyakor az előadás részeseivé is váltak.

A nap folyamán kézműves foglalkoztatók is rendelkezésre álltak, ahol a gyerekek kipróbálhatták a nemezelés és a papírmerítés mesterségét, továbbá illatzsákot, ékszereket és papírsárkányt is készíthettek. Az UNICEF sátrában meseolvasással is várták a kicsiket, akik természetesen itt is elmerülhettek az alkotói munka örömeiben.

Bízunk benne, hogy rendezvényeink élményekkel teli kikapcsolódást nyújtottak a család minden tagjának! További képek a Gyereknapról és a Családi Napról ide kattintva találhatók.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Szabálytalan utak szabadsága – beszélgetés Pelsőczy Rékával és Vajdai Vilmossal

Pelsőczy Réka és Vajdai Vilmos pályájuk kezdete óta, megszakítás nélkül a Katona József Színház tagjai, akiket rendezőként és színművészként is, egyaránt jegyez a szakma és a nagyközönség. A két művésszel a Katona első évtizede kapcsán beszélgettünk.
Klasszikus

Dekonstruált dalok

Két egymás utáni napon, január 20-án és 21-én is olyan koncertre került sor a BMC Könyvtárában, amely a dal műfajának modern-kortárs utóéletével, feldolgozásaival foglalkozott.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Színház

Menni kéne… – amire februárban beindulunk

Van, ahová a színészek, máshová a rendező, megint máshová az izgalmasnak ígérkező színházi nyelv csalogat be – legyen az dráma, thriller vagy olyan előadás, aminek a műfaja most még nem is tudható biztosan.
Klasszikus

Visszavon egy zeneelméleti könyvet az MMA Kiadó a fordítási hibák miatt

Roger Scruton A zenéről című kötetének fordításáról Tornyai Péter zeneszerző közölt kritikát, az észrevételek hatására a kiadó visszavonja és felülvizsgálja a kötetet.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.