gyerek

Színes világ

2010.11.14. 10:00
Ajánlom
Megjelent az Apacuka zenekar új kiadványa, mely mesekönyv és hanglemez egyben.

A Rézbong Kiadó gondozásában, P. Szathmáry István illusztrációival látott napvilágot a verseket és mesét tartalmazó könyv, a mellékelt CD-n pedig 24 szám hallható.

A Malacka és a Tahó underground zenekar frontembere, Pálfi Krisztina néhány évvel ezelőtt határozta el, hogy gyerekeknek is fog dalolni. Több formációval próbálkozott, majd három évvel ezelőtt férjével, Pálfi Viktor gitárossal és két zenésztársukkal létrehozták az Apacuka zenekart. Ma már egy „tesztalanyként" is kiválóan működő, hároméves ikerpár szüleiként lépnek színpadra.

A zenekar énekesnője - a könyv szinte összes szövegének és versének szerzője - pedagógiai és zenei tanulmányait kihasználva és ötvözve álmodta meg a zenés színpadi produkciót. Adtak már családias hangulatú és „nagyszínpados" koncertet egyaránt, előadásaikat pedig mindig bábokkal, játékkal, énekeltetéssel, labdázással, szereplési lehetőséggel színesítik. Az együttes az évek során új tagokkal (hangszerekkel) bővült, s a magyar irodalom gyöngyszemei mellett egyre több saját verset zenésítettek meg. 2006-ban megjelent promóciós lemezük Meseerdő címmel, amely rendkívül népszerű volt mind a szakma, mind a közönség köreiben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.