gyerek

Színházi nevelés a múzeumban

2010.02.04. 13:14
Ajánlom
Új különleges társas-és szerepjáték, mostari Játszótér, közösségi színházi program. Hírek a Káva Kulturális Műhelyből.

A Demokracity elnevezésű új különleges társas-és szerepjátékot a társulat 2010. március-áprilisban tíz alkalommal délelőtt, tanítási időben a Néprajzi Múzeumban játsszát. Amennyiben sikeresnek bizonyul az együttműködés, a múzeum és a Káva közösen pályáznak a fenntartásra.
A társulat két tagja 2010 február 19. és 21. között Mostarban, a CDO (Bosnyák Drámapedagógiai Központ) által szervezett nemzetközi konferencián képviseli a magyar drámapedagógiát. A dráma iskolai alkalmazásáról szóló konferencián a csoport a Játszótér című drámaóráját mutatja be, ami a Hinta című iskolai agressziót kezelő színházi nevelési program drámaóra-adaptációja.
Az Új Néző színházi közösségi nevelési program honlapot kapott, amelyen nyomon követhető a projekt aktuális állása. A kezdeményezés által 2010 augusztusában színházi előadások jönnek létre vidéki településeken (közösségekben), melyek mindegyike alkotó módon reflektál a helyi közösség problémáira és megadja a nézőknek azt az új „szerepkört" is, hogy ők maguk reflektáljanak a színház által felmutatott történetre, jelenségekre, szimbólumokra. Az előadások létrehozásának alapja egy összetett társadalmi kutatás. A teljes folyamatot kíséri - és a maga nyelvén értelmezi - egy dokumentumfilmes és egy fotóprojekt. A Magyarországon még újnak számító színházi forma létrehozásával az a cél, hogy a magunk eszközeivel hozzájáruljunk a társadalmi párbeszéd erősítéséhez. Azt reméljük, hogy a konkrét társadalmi problémák művészi eszközök általi felmutatása erős hatással lesz a folyamatban részt vevő alkotókra és „nézőkre" egyaránt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.