gyerek

Színházi nevelés a múzeumban

2010.02.04. 13:14
Ajánlom
Új különleges társas-és szerepjáték, mostari Játszótér, közösségi színházi program. Hírek a Káva Kulturális Műhelyből.

A Demokracity elnevezésű új különleges társas-és szerepjátékot a társulat 2010. március-áprilisban tíz alkalommal délelőtt, tanítási időben a Néprajzi Múzeumban játsszát. Amennyiben sikeresnek bizonyul az együttműködés, a múzeum és a Káva közösen pályáznak a fenntartásra.
A társulat két tagja 2010 február 19. és 21. között Mostarban, a CDO (Bosnyák Drámapedagógiai Központ) által szervezett nemzetközi konferencián képviseli a magyar drámapedagógiát. A dráma iskolai alkalmazásáról szóló konferencián a csoport a Játszótér című drámaóráját mutatja be, ami a Hinta című iskolai agressziót kezelő színházi nevelési program drámaóra-adaptációja.
Az Új Néző színházi közösségi nevelési program honlapot kapott, amelyen nyomon követhető a projekt aktuális állása. A kezdeményezés által 2010 augusztusában színházi előadások jönnek létre vidéki településeken (közösségekben), melyek mindegyike alkotó módon reflektál a helyi közösség problémáira és megadja a nézőknek azt az új „szerepkört" is, hogy ők maguk reflektáljanak a színház által felmutatott történetre, jelenségekre, szimbólumokra. Az előadások létrehozásának alapja egy összetett társadalmi kutatás. A teljes folyamatot kíséri - és a maga nyelvén értelmezi - egy dokumentumfilmes és egy fotóprojekt. A Magyarországon még újnak számító színházi forma létrehozásával az a cél, hogy a magunk eszközeivel hozzájáruljunk a társadalmi párbeszéd erősítéséhez. Azt reméljük, hogy a konkrét társadalmi problémák művészi eszközök általi felmutatása erős hatással lesz a folyamatban részt vevő alkotókra és „nézőkre" egyaránt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Klasszikus

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Könyv

Szabó Magda személyes pillanatai

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria
Zenés színház

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.