gyerek

Városligeti gyermeknap

2010.05.29. 01:52
Ajánlom
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen immár huszadik éve rendezi meg kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénysorozatát a budapesti Városligetben 2010. május 29-30-án.

A kétnapos rendezvényen összesen 31 helyszínen várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. Fellép a Kolompos, a Kaláka, Bölöni Réka Bábszínháza, a Katáng együttes és a Söndörgő, a hétvége mindkét napján a MOL Kölyök Tanya várja ugrálóvárral és egyéb játéklehetőségekkel a kicsiket. A Magyar Posta Országjáró  Filapostáján a gyermeknap alkalmából  ünnepi bélyegzővel látják el a helyszínen feladott leveleket és képeslapokat. Vasárnap a gyerekek a Bélyegmúzeum foglalkozásán ismerkedhetnek meg a bélyegek történetével, a bélyegtervezés alapjaival, és készíthetnek bélyeges ajándéktárgyakat. A szülők tanácsot kaphatnak az internet biztonságos használatáról, lesz ingyenes internetezési lehetőség, és a gyerekek számítógépes ügyességi és készségfejlesztő játékokat próbálhatnak ki.

Idén is megrendezik az OTP Gyermeknapi Futógálát, amely az esélyegyenlőség jegyében lehetőséget biztosít arra, hogy a segítséggel élő sportolók is részt vegyenek az eseményen, ezért 5 km-es kerekes székes futószámot és 600 m-es párban futást is rendez látássérült sportolók részére. A Nemzetközi Gyermeknapon a Városligetben felállítanak egy kalandparkot, és rendeznek focitornát, rajzversenyt, végig lehet sétálni a Nemzetek utcáján, az igazán bátrak pedig meglátogathatják a fogászati szűrőbuszt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.