gyerek

VasárNapraForgó

2012.04.24. 08:17
Ajánlom
Környezettudatos családi programsorozattal várja a családokat a Rosinante Szálloda kertje a Szentendrei-szigeten áprilistól szeptemberig.

A szigetmonostori Rosinante Szálloda és Étterem kertje április 15-től szeptember 30-ig minden vasárnap 11 és 18 óra közöttt játszókertté alakul, ahol a család minden tagja jól érezheti magát. Amíg a gyerekek játszanak, a szülők gondtalanul élvezhetik a Rosinante vendégszeretetét, megkóstolhatják a termelői minipiac különlegességeit, sajtokat, kenyeret, lekvárokokat. Bringát is kölcsönözhetnek, hogy felfedezzék a szigetet, nyáron kerti medencében és a szaunában is frissülhetnek. A közeli biofarm és lovarda is várja a VasárNapraForgó vendégeit. A legkisebbekre is gondoltak: babágy, szoptatószoba, ajándék pelenkaszett és egészséges házi bébiétel várja a kicsiket.

A gyerekek a környezettudatos játszóházakban, ügyességi vetélkedőkön próbálhatják ki magukat, valamint vezetett egyórás erdei sétán ismerkedhetnek meg a Szentendrei-sziget erdővilágával. A kirándulás közben leveleket, terméseket gyűjthetnek, amikből utána apró tárgyakat készíthetnek. Az ügyességi vetélkedők is a környezettudatos témák köré szerveződnek, ezek közül a legfontosabbak, a természetközeli életmód, az állatok szeretete, a növények, a friss gyümölcsök és zöldségek ismerete, a környezet védelme. Mindezt persze játékos formában, mókával, kacagással. A májustól tervezett "témahétvégéken" a mese, a zene, a "zöld életmód" és az okos játékok jutnak főszerephez.

A környezettudatos programok szervezésében a Vasárnapraforgó programsorozat stratégiai partnere a ZÖME - Zöldutak Módszertani Egyesület. Budai Krisztina, az egyesület elnöke elmondta, hogy az együttműködés alapja, hogy a kiemelten "zöld" vasárnapok alkalmával az egyesület bemutatja a különböző helyi kerékpáros, lovas és hagyományos túralehetőségeket, többek között a Pilis, az Orbánság és Észak-Börzsöny környékén. A ZÖME szervezésében az animátorok a térségi adottságoknak megfelelő kézművesek hagyományos mesterségekkel ismertetik meg a kicsiket  és  játékos foglalkozásokat is tartanak a Vasárnapraforgó Játszóházban.

A családi vállalakozásban üzemeltetett étterem tulajdonosa, Szikora Imre számára teljesen természetes a családi programok bevezetése, ahol gyermekei és unokái is jól érezhetik magukat. Szikora Eszter, a Rosinante ügyvezetője szerint rossz idő esetén is érdemes betérni hozzájuk, mivel a helyszínen esős napokon is biztosított az önfeledt szórakozás: ilyenkor a gyerekek a konferenciaépületben berendezett Játékudvarban találhatják meg a számukra kedves elfoglaltságot animátorok segítségével.

Sárvári Gabriella a helyi termelők kézműves közössége képviseletében elmondta, hogy a gyerekek (és felnőttek) kipróbálhatják például a parenyica gyúrást, a nemezelést, a korongozást vagy a kosárfonát, de akár sütit is süthetnek, megkóstolhatják és megvásárolhatják a helyi termelők által készített szörpöket, sajtokat, borokat, péksüteményeket, kolbászokat és egyéb nyalánkságokat a mini piacon.

A csodálatos környezetben található Rosinante gyalogosan és bringával komppal, gépkocsival "szárazföldön" vagy komppal is megközelíthető.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.