gyerek

Véget ért a Marczibányi Téri Művelődési Központ EU-s projektje

2011.07.03. 10:00
Ajánlom
Bár június 30-án véget ért az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt a Marczibányi Dráma és Komplex Művészeti Központban, a támogatott programok a későbbiekben is elérhetőek maradnak a gyerekek számára.

A projekt keretében a formális és a nem formális tanulás olyan terepét próbálták kialakítani a szervezők, ahol a programok fókuszában a kísérletezés és az értékközpontúság áll. A foglalkozások nem egyszeri találkozások voltak, hanem egy változatos és izgalmas folyamat kiindulópontjai, melyek nélkülözhetetlenül fontosak a fiatalok iskolán kívüli nevelésében.

A projekt színházi nevelési programokat, műhelyeket, játszóházakat, kompetenciafejlesztő szakköröket és táborokat is magába foglalt. A történeti és környezeti nevelési foglalkozások során a gyermekek az adott történelmi korban élve, az ott élők bőrébe bújva, változatos, kreatív munkaformák felkínálásával járták körül az aktuális témát, mélyítették el korábbi tárgyi tudásukat, a Marczi Műhelyben pedig Játékos, változatos, „rendhagyó" formákban dolgozták fel a különböző tantárgyakhoz kapcsolódó ismeretanyagot.

A kompetenciafejlesztő szakkörök között a titán varázslóiskola, a madarászsuli és a színjátszó kör közül választhattak a gyermekek, de két drámás művészeti tábort is meghirdettek vidéki, hátrányos helyzetű iskolák tanulói számára. A kiscsoportos foglalkozásokon agyagos és vizuális, képzőművészeti műhely várta az érdeklődőket, a nyitott ajtó foglalkozás során pedig a mindennapi élethez szükséges praktikus és nélkülözhetetlen ismeretek kerültek előtérbe, a szélesebb körű társadalmi integrációra fókuszálva. A projekt keretében továbbá interaktív előadásokat adtak alapítványok és civil szervezetek, működésük bemutatása mellett a foglalkozásaikon a gyakorlatban is érintették a demokráciára és toleranciára nevelés kérdéseit.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.
Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Zenés színház

Olyan ez, mint egy jókedvű sütés-főzés

Opera és festői nyáreste Szentendrén – 100 százalék élmény! Megadja a kulturális nyár alaphangját a június 29-ei szentendrei Operagála.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.