gyerek

Véget ért a Marczibányi Téri Művelődési Központ EU-s projektje

2011.07.03. 10:00
Ajánlom
Bár június 30-án véget ért az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt a Marczibányi Dráma és Komplex Művészeti Központban, a támogatott programok a későbbiekben is elérhetőek maradnak a gyerekek számára.

A projekt keretében a formális és a nem formális tanulás olyan terepét próbálták kialakítani a szervezők, ahol a programok fókuszában a kísérletezés és az értékközpontúság áll. A foglalkozások nem egyszeri találkozások voltak, hanem egy változatos és izgalmas folyamat kiindulópontjai, melyek nélkülözhetetlenül fontosak a fiatalok iskolán kívüli nevelésében.

A projekt színházi nevelési programokat, műhelyeket, játszóházakat, kompetenciafejlesztő szakköröket és táborokat is magába foglalt. A történeti és környezeti nevelési foglalkozások során a gyermekek az adott történelmi korban élve, az ott élők bőrébe bújva, változatos, kreatív munkaformák felkínálásával járták körül az aktuális témát, mélyítették el korábbi tárgyi tudásukat, a Marczi Műhelyben pedig Játékos, változatos, „rendhagyó" formákban dolgozták fel a különböző tantárgyakhoz kapcsolódó ismeretanyagot.

A kompetenciafejlesztő szakkörök között a titán varázslóiskola, a madarászsuli és a színjátszó kör közül választhattak a gyermekek, de két drámás művészeti tábort is meghirdettek vidéki, hátrányos helyzetű iskolák tanulói számára. A kiscsoportos foglalkozásokon agyagos és vizuális, képzőművészeti műhely várta az érdeklődőket, a nyitott ajtó foglalkozás során pedig a mindennapi élethez szükséges praktikus és nélkülözhetetlen ismeretek kerültek előtérbe, a szélesebb körű társadalmi integrációra fókuszálva. A projekt keretében továbbá interaktív előadásokat adtak alapítványok és civil szervezetek, működésük bemutatása mellett a foglalkozásaikon a gyakorlatban is érintették a demokráciára és toleranciára nevelés kérdéseit.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Plusz

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.
Plusz

Ezt a törvényt csak a gyerekek kárára lehet meghozni – Művészek az örökbefogadásról

Öt ismert művész emelte fel a szavát a kormány új törvényjavaslata ellen, amely nem tenné kötelezővé, hogy az örökbefogadó szülők tanfolyamon készüljenek fel az örökbefogadásra.
Klasszikus

Miért szép a cselló? Márkus Ágnes válaszol

Hangszertár című sorozatunkban ezúttal a csellót mutatjuk be Márkus Ágnes segítségével, aki Saint-Saëns egy jól ismert műrészletét is előadja.
Színház

Lakatos Márk látványvilágával készül a Dekameron 2020

Csákányi Eszter és Kulka János is szerepel a Trojka Színházi Társulás online előadásában, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz június 11-én este.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.