gyerek

Vetíts egyet naponta!

2014.05.07. 15:58
Ajánlom
Lezárult az "Alkoss Te is!" pályázat, amelyre rengeteg fantasztikus munka érkezett. Az eredményhirdetésre május 10-én kerül sor.

Három kategóriában (Rajzolj diafilmet!, Írd Te a mesét! és Árnyjáték a fénycsóvában) várták az alkotásokat: gyermekrajzokat, meséket és kisfilmeket készíthettek óvodások, kisiskolások és gimnazisták. A pályázatokat mindhárom kategóriában komoly szakmai zsűri véleményezte. Az ünnepélyes eredményhirdetést 2014. május 10-én, szombaton 16 órakor tartják az Örökmozgó Filmmúzeumban (1074 Bp., Erzsébet krt. 39.). A díjakat a diafilm nagykövete, Süveges Gergő adja át, akinek választott jelmondata a jubileumi évre: a "Vetíts egyet naponta!". A mozi előcsarnokában aznap kiállítás nyílik a legjobb pályaművekből.

Ezen a napon sem marad el az év eleje óta tartó sorozat vetítése sem, hiszen évtizedenként csoportosítva kerülnek vászonra a legjobb diamesék. Ezúttal az 1984-1994 között készült filmekből nézhetünk meg egy csokorra valót. A vetítés programja: Pöttöm Panna, Radírpók (Pom Pom mesék), A kígyőbőr, Vízipók-csodapók 1. (Eltáncolt üzenetek), Arany Lacinak.

Minden pályázót szeretettel várnak, és a különleges alkalomra való tekintettel aznap a vetítésen is díjtalanul vehet részt mindenki. Fedezzük fel együtt újra és újra a 60 éves diafilmet!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.