gyerek

Vissza az őskorba!

2009.08.08. 00:04
Ajánlom
Augusztus 16-án a százhalombattai Régészeti Parkban az őskori épületek hiteles másolatai között lehet megismerkedni a korabeli kerámia készítésével.

10 órától a Régészeti Park felfedezésére indulhatnak a családok, melyhez segítségül egy tájékoztatót kapnak, így maguk is felfedezhetik az őskorra jellemző kerámiákat, a nap folyamán pedig a kézműves foglalkozáson szakavatott segítőkkel közelebbről ismerkedhetnek az agyaggal és az őskori technikával. Fonhatnak kerítést az őskorban is ismert és használt mogyoróvesszőből és fűzfavesszőből, azt betapaszthatják agyaggal, és közben megtanulhatják, hogyan készítette az őskori ember a paticsot, de formázhatnak marokedényt és őskori állatfigurákat, sőt megtanulhatják a bronzkori ékszerkészítés mesterségét is. Az elkészült őskori kincseket az alkalmi mesterek természetesen hazavihetik emlékként.

Az interaktív foglalkoztatóban őskori akadályversenyen próbára tehetik képességeiket, mindezek mellett őskori játékokat is próbálhatnak ki.

Egész nap őskori rekonstruált kemencében sütött lepényt kóstolhatnak azok, akik szeretik a különleges ízeket, míg ebédidőben a különleges ételkóstolón a bronzkori ember egyik ínyencségét a sörös lencsét kínálják.

2009. augusztus 16. 10:00 - Régészeti park (Százhalombatta)

Az agyag napja

Cím: Százhalombatta, Poroszlai Ildikó u. 1.

Részletes információ: Matrica Múzeum

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.