gyerek

"Vizes" pályázat a nyári szünetre

2014.06.10. 13:44
Ajánlom
A 2B Galéria és a kultúrAktív Egyesület kortárs művészeti alkotópályázatot hirdet a nyári szünetre Vizes Város, Budapest! címmel budapesti felső tagozatos- és középiskolás diákok részére.

Ez nem egy uncsi rajzpályázat! A gif gyártás, gerilla reklámok tervezése, street art jelek elhelyezése, animáció készítés és modellezés világában a közös nevező: Budapest vizes elemei, helyszínei, épületei, közösségi terei. A nyári szünet kezdetétől 14 héten át várja az indulókat 7 téma - 7 technika - 7 feladat. Kéthetente minden egyes feladathoz megadnak 1-1 munkamódszert (művészeti műfajt, technikát, napjainkban elterjedt vizuális kommunikációs kifejezőeszközt) - ennek felhasználásával kell feldolgozni a megadott témát.

Senkit sem hagynak magára alkotás közben: négy alkalommal ugyanis ingyenes akciónapra várják a pályázókat, ahol az aktuális feladat megoldásában fiatal kortárs művészek is segítenek. A folyamatosan frissülő honlapon további ismeretterjesztő anyagok, bejegyzések, videók nyújtanak segítséget, tájékozódási irányt. A pályázati időszak végén, a pályázó csapat létszámától függően 3-7 tetszőlegesen kiválasztott feladat megoldásaiból összeállított "vizes naplót" kell beküldeni pályaműként.

Pályázati tudnivalók:

A pályázat időtartama: 2014. június 16. - 2014. szeptember 30.

Az első feladat 2014. június 16-án jelenik meg a honlapon.

A pályázók köre: budapesti felső tagozatos- és középiskolás diákok, két korcsoportban: 10-14 és 15-18 évesek.

Nevezés: a honlapon történő regisztrációval, a pályázat meghirdetésétől kezdve folyamatosan, egyénileg vagy csoportosan (max. 2-7 fő).

Nevezési díj nincs!

A pályamű részletei: a "vizes naplónak" egyéni pályázó vagy 2 fős csapat esetén min. 3 feladat, 3-4 fő részvételével min. 5 feladat, 5-7 fős csapat esetén a teljes sorozat megoldását kell tartalmaznia. 1 feladathoz csak 1 megoldást fogadunk el.

A pályamű beküldési határideje: 2014. szeptember 30., postán vagy személyesen a 2B Galéria címére (1092 Budapest Ráday utca 47.).

Eredményhirdetés: 2014. október 12.

Díjazás: korcsoportonként a legsikerültebb "vizes naplókból" kiállítás nyílik ősszel  a 2B Galériában, a nyertes csapatoknak tábort szerveznek az iskolai őszi szünet idejére (2014. október 27-31.). 5 nap - 5 workshop képzőművészek és mások (pl. danubeFlow, Printa) bevonásával. További értékes nyeremények is kiosztásra kerülnek.

Információ, kapcsolat: az info@vizesvarosbudapest.hu e-mail címen, valamint ide kattintva.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Egy életet kell végigélni ahhoz, hogy valaki így tudjon zongorázni

Kurtág Márta emlékére szólt a zene szerdán a BMC-ben, a 94 éves Kurtág György játékát pedig videofelvételen hallottuk. Feleségének tett ígérete volt, hogy ezt a Mozart-szonátát adja elő.
Zenés színház

A díva, akit a grúz szegénységből a világ tetejére segített az énekhangja

Tbilisziben született, Milánóban él, szerte a világon ünneplik. 2020-ban Japán és Kína mellett a Keresztény farsang sztárvendégeként Magyarországon is fellép „az operavilág Angelina Jolie”-jaként emlegetett szoprán, Nino Machaidze, aki magazinunknak karrierje lépcsőfokairól, múltjáról, jelenéről és jövőjéről is mesélt.
Jazz/World

Jön Juan Diego Flórez – Íme a 17. VeszprémFest teljes programja

Az öt napos zenei fesztiválon duplázik a Jazz+Az, érkezik a Postmodern Jukebox és közönség elé lép a világ egyik legnépszerűbb opera csillaga, Juan Diego Flórez.
Vizuál

A színész, akinek Oscar-jelölést hozott, hogy összebilincselték Tony Curtis-szel

Sidney Poitier bahamai földművesek gyerekéből lett az első afroamerikai, aki Oscar-díjat kapott a legjobb férfi színész kategóriában. Kitaposta az utat a fehérek uralta Hollywoodban, mégis számos kritika érte az alakításait. Idén ünnepli 93. születésnapját.
Vizuál

Eredeti művek – hamis kiállítás?

Lehet-e egy punkot klasszikus kiállításon bemutatni? Kifinomult bosszú a művészeti közegtől vagy egyszerű félreértelmezés?

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.