gyerek

Zene-bona, Szana-szét a Hagyományok Házában

2010.04.22. 08:08
Ajánlom
A Honvéd Táncszínház előadásában a néptánc, a népzene és a kortárs költők versei remekül megférnek egymás mellett.

Először látható a Hagyományok Házában a Honvéd Táncszínház gyerekeknek szóló, Zene-bona, Szana-szét című előadása, amelyet a néptánc és a népzene lenyűgöző világa mellett mai költők versei ihlettek. A szerkesztő-rendezők, Foltin Jolán és Novák Eszter bebizonyítják nekünk, hogy a mai kisgyermekek mindennapjaiban jól megférnek egymás mellett a hagyományos gyermekdalok és gyermekjátékok a számítógépes nyelvezettel, a régi mesék az új történetekkel, a csuhébaba a kindertojással, vagyis a régi dolgok a modern világ elemeivel. Változnak az idők, változnak a gyerekek, változnak a versek is: Fecske Csaba, Kiss Anna, Kiss Benedek, Kiss Dénes, Kukorelly Endre, Oravecz Imre, Tóth Krisztina egyéni látásmóddal közeledik a mai gyermekek lelkéhez. Gyermekszemüveggel írt, friss verseik a  Honvéd Táncszínház előadásában összhangban vannak a ritmusjátékokkal, a sok-sok zenével és tánccal. Az alkotók bíznak abban, hogy a kicsik életét a költészet és a zene gazdaggá, teljessé teheti.

2010. április 25. 11:00 - Hagyományok Háza

Zene-bona, Szana-szét

Szerkesztő-rendező: Foltin Jolán és Novák Eszter

Közreműködik a Hegedős együttes, M. Simon Andrea és Chován Gábor

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

gyerek művészetek völgye

A gyerekek sem fognak unatkozni a Művészetek Völgyében

Az idén 27. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye közel 1200 programjából válogattunk; ezúttal a gyerekprogramok kínálatából is csemegéztünk. A fesztivál látogatása 6 éves korig idén is ingyenes.
gyerek klippremier

Klippremier - Veronaki - Gőgös Gúnár Gedeon: Körbe-körbe

A Veronaki zenekar május 21-én mutatja be a második Gőgös Gúnár Gedeon lemezt, Kiugrott a Gombóc címmel a MOM Kupolában. Addig is, amíg az album a Móra Music gondozásában napvilágot lát, a Veronaki egy vidám, tavaszi videoklippel kedveskedik hallgatóinak.
gyerek advent 2016

Milyen gyerekprogramokat ajánl a Fidelio decemberre?

Karácsonyt várni otthon is lehet, de sokkal jobb vidám, szép és jótékonysági programokon részt venni a gyerekkel! Erre ajánlunk most pár lehetőséget.
gyerek skanzen

Mesekiállítás a Skanzenben

Az erdélyi mesevilág elevenedik meg a Skanzenben a nyári hónapok alatt. A Mészáros Gyuritól a Harry Potterig nevet viselő tárlat betekintést nyújt a mesék sajátos logikai rendszerébe, és beránt minket a mesevilágba.
gyerek gyereknap

Szeretnél egy közös fotót Sír Kánnal?

Gyereknap alkalmából május 29-én a délelőtti A padlás és A dzsungel könyve című előadások után a Víg és a Pesti előcsarnokában bárki találkozhat a zenés játékok főszereplőivel, akikkel közös fotót is készíthetnek.