gyerekkönyv

2024 április 8., 15:45
Könyv hír Szerző: Fidelio

Idén is van magyar stand a Bolognai Gyermekkönyvvásáron

Önálló standon népszerűsíti a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) a hazai gyermekkönyveket az április 8. és 11. között zajló Bolognai Gyermekkönyvvásáron – tette közzé az intézmény.
2023 október 18., 09:45
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„A gyerek még bölcs, a nagyszülő már bölcs” – Kiss Ottó a Lírástudók vendége

Alig lehetett hozzájutni a Csillagszedő Márióhoz, most végre megjelent újra, mégpedig folytatásával, az Ég Bolttal együtt. A születésnapos szerzővel Grisnik Petra beszélgetett a Lírástudók legújabb epizódjában.
2023 szeptember 6., 09:20
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„Azt kívánom, hogy lekerüljön a fólia minden könyvről” – Ruff Orsolya a Lírástudók vendége

Új könyve, az Orczy Mimi kalandjai egy valós karaktert mutat be Sherlock Holmes korában. A Lírástudók friss epizódjában Ruff Orsolyával beszélgettünk, és a könyvesboltok újdonságai között is segítünk eligazodni.
2023 május 23., 13:30
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

A mesterséges intelligencia illusztrálta Vámos Miklós új mesekönyvét

A szerző szerint a történet is indokolta, hogy új utakat keressenek, novemberben megjelenő kötetében ugyanis a szervezetbe juttatott apró robotok próbálják meggyógyítani az emberek szívét és lelkét.
2022 augusztus 22., 10:45
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Játékos zenepedagógiai kiadvány jelent meg

Különleges kötettel lepte meg a legkisebb zenekedvelőket a zenepedagógus-fuvolaművész, Kiss Bea. Meseszerűségével ragadja meg az 5–8 éves gyermekeket a Hangok mindenhol laknak címmel most megjelent kottája, amely a kicsik első lépteit igazgatja a zene birodalmában.
2022 április 6., 14:25
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Mesélj nekem Karikó Katalinról!

A gyerekek szeretik a mesés hősöket, hiszen ők mindent leküzdenek. Baj, ha ezek a hősök méltán híres magyarok? Szabó Magda író, Kós Károly építész-polihisztor és Hugonnai Vilma orvosnő alakja után itt egy újabb követni való ikon: Karikó Katalin biokémikus.
2021 november 22., 09:05
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Fordulatos mesekönyv vezeti be a gyerekeket a zenei stílusok világába

Harmónia, a zenék birodalma címmel jelent meg Tarr Ferenc mesekönyve, mely a klasszikus zene, a jazz, a pop és a népzene világába kalauzolja a gyerekeket. A kiadványhoz online elérhető zenetár is csatlakozik.
2021 június 18., 12:05
Könyv tiltakozás Szerző: Fidelio

A gyerekkönyvszerzők is tiltakoznak a homofób korlátozások ellen

A magyar gyerekirodalom képviselői, több mint kétszáz író, költő, illusztrátor, kiadó közös nyilatkozatban tiltakozik a kedden elfogadott pedofilellenes törvény azon korlátozásai ellen, amelyben a szexuális kisebbségek ábrázolását is tiltják - adta hírül a Könyves Magazin, a Telex nyomán.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.
Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.

Nyomtatott magazinjaink