gyulai várszínház

2023 augusztus 18., 10:20
Színház hír Szerző: (x)

Gyulai értékek és neves vendégek – sikeres évadot zárta Gyulai Várszínház

A nehézségek ellenére is szakmai és közönségsikerrel zárt hatvanadik, ünnepi évadát a Gyulai Várszínház. Az évadzáró sajtótájékoztatón kihirdettek a város díjaival elismert művészek nevét is.
2023 augusztus 7., 13:40
Színház ajánló Szerző: (x)

Molnár Ferenc felejthetetlen komédiáit mutatják be Gyulán

Augusztus 13. és 16. között rendezik meg a Molnár Ferenc Napokat a Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválján. A négy nap során összesen öt előadást láthat a közönség.
2023 július 24., 15:50
Színház ajánló Szerző: (x)

Erdélyi Hét ismét Gyulán

Az előző évek nagy sikerére tekintettel idén hatodik alkalommal szervezik meg a Gyulai Várszínházban július 31. és augusztus 6. között az Erdélyi Hét című színházi fesztivált.
2023 július 18., 13:05
Színház ajánló Szerző: Gyulai Várszínház

Hevület és érzékiség a tangó ritmusára – újabb ősbemutató Gyulán

Ismét ősbemutatóval várja a közönséget a Gyulai Várszínház július 21-én pénteken 20:30-tól a Várszínpadon.
2023 július 10., 10:25
Színház ajánló Szerző: (x)

Világirodalmi Klasszikusok Fesztiválja Gyulán

Az idén négynapos fesztiválon Shakespeare, Csehov, Dosztojevszkij és Beaumarchais darabjaival vendégszerepelnek társulatok a Gyulai Várszínházban, július 13-16. között.
2023 július 3., 15:40
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Free Zenei Fesztivál a Gyulai Várszínházban

Háromnapos Free Zenei Fesztivált hoztak létre Gyulán: a nagy hagyományokkal rendelkező Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivált és a Vár Jazz, illetve Blues Fesztivált klasszikus zenével kiegészítve alkották meg az új programsorozatot.
2023 június 26., 10:50
Színház ajánló Szerző: (x)

Thriller komédia ősbemutatójával indul a Gyulai Várszínház évada

A társulat június végén John Christopher-Wood GarázsMacbeth című drámáját mutatja be, amelyben egy házaspár úgy dönt, lakótelepi garázsukban maguk rendeznek előadást Shakespeare művéből.
2023 június 5., 15:10
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Jubileumi évadot hirdetett a 60 éves Gyulai Várszínház

A hatvanéves Gyulai Várszínház által kínált összművészeti programsorozat kiemelkedő eseményei a X. Színházi Olimpia nemzetközi előadásai, saját szervezésű színházi fesztiválok, saját színházi bemutatók, a Free Zenei Fesztivál és az Irodalmi Humorfesztivál.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Leszámolás a paraszti kultúrával – megnéztük az év egyik legszebb filmjét

A Parasztok című filmet látni olyan, mintha végigjárnánk egy hatalmas múzeumot, és hosszasan elidőznénk valamennyi műalkotás előtt – szellemileg megterhelő, mégis eksztatikus művészi élményt jelent.
Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Vizuál

Elhunyt Andresz Kati

A színházi munkái mellett szinkronszerepeiről is híres színésznőt, akinek különleges hangja számos filmet tett emlékezetessé, hatvannyolc éves korában érte a halál.
Klasszikus

Ragyogó sötétségem – beszélgetés Érdi Tamással

Érdi Tamás zongoraművész december 17-én a Benczúr Házban ad ünnepre hangoló koncertet, az Egész nap karácsony rendezvény záróakkordjaként.
Könyv

Vámos Miklós: Remek megragadása annak, mi is a szépirodalom

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Állandó rovatában ezúttal Sasha Marianna Salzmann Az emberben legyen szép minden című kötetével foglalkozik.

Nyomtatott magazinjaink