hagyományok háza

2024 április 26., 09:55
Tánc ajánló Szerző: Hagyományok Háza

Idén is megrendezik a Táncház Napját

A Hagyományok Háza tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Táncház Napját május 4-én a Liszt Ferenc téren. Idén is gazdag programsorozattal várják mindazokat, akiket már magával ragadott a népzene, néptánc sodró világa és azokat is, akik csak most szeretnének belekóstolni. 
2024 február 2., 14:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

A nők szerepvállalására és a fenntartható fejlődésre fókuszál a Brazil Nagykövetség hamarosan nyíló kiállítása

A tárlat tizenkét olyan társadalmi projektet mutat be, amelyek a nők szerepvállalását, a kézművességet, a fenntartható fejlődést és a környezetvédelmet kapcsolják össze.
2024 január 31., 14:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Női lélek, népi formák – úttörő női művészekről nyílt kiállítás a Hagyományok Házában

Meghatározó női művészek nézőpontján keresztül mutatja be a huszadik század elejének két nagy stílusa – a szecesszió és art deco –, valamint népművészet találkozását a Hagyományok Háza új kiállítása.
2023 november 27., 10:00
Plusz ajánló Szerző: (x)

Készüljön a karácsonyra a Hagyományok Háza Ünnepváró forgatagával!

December 8. és 10. között kézműves vásárral, gyermek- és családi programokkal, meghitt koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és egyéb programokkal vár mindenkit az idei Ünnepváró forgatag.
2023 október 9., 14:50
Jazz/World interjú Szerző: Hagyományok Háza

Pál István Szalonna: Petőfinek ma is van mélysége, de humora is

Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, valamint Pál István Szalonna és Bandája közös koncertjén Petőfi Sándor szelleme elevenedik meg. A két együttes találkozásáról Pál István Szalonnával beszélgettünk.
2023 szeptember 27., 10:45
Vizuál ajánló Szerző: Hagyományok Háza

Élőzenés divatszínházi előadás kíséretében adják át a Kis fekete pályázat díjait 

A Hagyományok Háza 2023-ban is meghirdette Kis fekete nevű pályázatát, amelynek fő célja a népművészet és a modern, alkalmi divat találkoztatása.
2023 augusztus 16., 12:00
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Aktivizmussal a tradíciókért – Romani Design-kiállítás a Hagyományok Házában

A Romani Design a világ első roma divatstúdiója, amely 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse a roma közösségek társadalmi és kulturális integrációját.
2023 március 31., 09:20
Plusz ajánló Szerző: Fidelio/MTI

Sisi királynét így még nem mutatták meg

Sisi és a népművészet – A csipke vonzásában címmel nyílt kiállítás március 30-án a Hagyományok Háza Corvin téri székházában. A tárlat Sisi magyar királynénak a magyar népművészet iránt tanúsított érdeklődését mutatja be.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Plusz

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Jazz/World

Fedél nélkül – Simon Kornél zenekara ad koncertet a 6SZÍN-ben

Simon Kornél és Tótváradi Zsolt szerzőpáros együttese, a Boughris május 30-án tartja meg bemutatkozó estjét a terézvárosi játszóhelyen. A zenekar átmenetet képez a Pink Floyd és John Mayer stílusa között. 
Színház

A művészet szabaddá tesz – interjú Venyige Sándorral

Pest megye legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválját kínálja Budapesttől mindössze 25 kilométerre a Mézesvölgyi Nyár. A fesztivál alapító-igazgatóját, Venyige Sándort kérdeztük az idei programokról.

Nyomtatott magazinjaink