haydn

2023 október 12., 13:10
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Három Haydn – a III. Haydneum Őszi Fesztiválon

Harmadik alkalommal rendezi meg Őszi Fesztiválját a Haydneum – Magyar Régizenei Központ 2023. november 10. és 12. között Budapesten. A koncertek során Joseph Haydn három eltérő alkotói portréját ismerhetjük meg.
2023 október 4., 10:40
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Haydn párizsi szimfóniái az Amsterdam Baroque Orchestra előadásában

Október 14-én este fél nyolckor a historikus zene egyik legmeghatározóbb alakja, Ton Koopman hoz el az Amsterdam Baroque Orchestra interpretálásában Haydn párizsi szimfóniáiból négyet Kismartonba.
2023 szeptember 15., 15:55
Klasszikus beszámoló Szerző: Kondor Kata

Nőuralom Eszterházán – opera-előadás Mária Terézia látogatásának 250. évfordulóján

A Mária Terézia látogatásának évfordulója alkalmából rendezett fesztiválon kiderült: Haydn Aki hűtlen, pórul jár című operája, a csak a saját érdekeit néző férfinépet megleckéztető fiatal lány története még mindig szellemesen szórakoztat.
2023 augusztus 31., 13:50
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Fischer Ádám vezetésével szerveznek Haydn Fesztivált Grazban

A világhírű magyar karmester örömét fejezte ki, hogy hat évvel a kismartoni Haydn-napok megszűnése után a szeptembere ismét a számára kedves osztrák zeneszerzőről szól majd.
2022 november 17., 13:50
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Az eSzínházra érkezik Nádas Péter és a Budapest Sound Collective Haydn-estje

November 20. éjfélig újra átélhetjük a Hiány két hang között – Haydn, Nádas és az Esterházyak című előadást élményét, amelyet a zeneszerző művei, valamint Nádas Péter írói világa ihletett. Az író két zenemű között az Esterházy Péter halálakor írt esszéjét is felolvasta.
2022 szeptember 13., 13:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Ereklye, Haydnkopf – tárlatvezetés Bősze Ádám zenetörténésszel

A Tihanyi Apátság kiállítótermében öt kortárs magyar képzőművész alkotása reflektál Joseph Haydn ellopott koponyájának történetére. A tárlathoz kapcsolódó, szeptember 16-i program során a látogatók bepillantást nyernek Haydn életútjának izgalmas pillanataiba is.
2022 szeptember 6., 09:20
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Haydn muzsikája csendül fel a Tihanyi Bencés Apátság templomában

A Győri Filharmonikus Zenekar, Veszprém Város Vegyeskara és az OPUS Énekegyüttes közreműködésével csendül fel Joseph Haydn Nelson-miséje szeptember 11-én a Tihanyi Apátság templomában. A koncert Haydn születésének 290. évfordulója előtt tiszteleg.
2021 október 1., 15:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Virtuóz vonósnégyes és Esterházy-darab

EP33Haydn – Performansz hegedűre, csellóra és koponyára címmel Haydn és Esterházy művészetét egyesítik az Örkény Színház művészei és az amerikai-kanadai Viano String Quartet a Budapesti Őszi Fesztiválon színre kerülő előadásukban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Az Örkény falaiban benne van az egész életem – születésnapi beszélgetés Für Anikóval

„I did it my way” – énekli Frank Sinatra, és ezt mondja Für Anikó is, aki február 27-én ünnepli hatvanadik születésnapját. Ráadásul az Örkény Színház Jászai Mari-díjas művésze kettős jubileumot ül az idén, mert a teátrum, amelynek alapító tagja, idén húszéves.
Színház

Bemutatták A vágy villamosát Budaörsön

Az Ördög Tamás által rendezett előadás főszerepében Takács Katalin pályája egyik legerősebb alakítását nyújtja Blanche DuBois-ként.  
Színház

Erősen álmodók – beszélgetés Száger Zsuzsannával és Urbanovits Krisztinával

KV Társulat. Két színésznő, egy csapat. Két vélemény, ami hol közös, hol különböző, ahogy a nevük is mutatja. A két nézet néha találkozik, máskor összecsap, hogy utána összefusson valahol, egy kompromisszumos középpontban.
Színház

Elhunyt Hunyadkürti György, a kaposvári színház örökös tagja

72 éves korában, váratlan hirtelenséggel elhunyt Hunyadkürti György Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes és Kiváló művész, a Csiky Gergely Színház örökös tagja – tudatta az intézmény.
Klasszikus

Eötvös Péter és Csiba Lajosné Emődi Györgyi is Életműdíjat kapott a Cziffra Fesztiválon

Február 25-én a Zeneakadémián adták át az idei Cziffra Fesztivál elismeréseit. Az életműdíjasok mellett Tehetség-díjjal jutalmazták Abouzahra Amira hegedűművészt, Lukács Gergely tubaművészt és Vida Mónika Ruth zongoraművészt is. 

Nyomtatott magazinjaink