hollywood

2024 január 25., 10:15
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Lőwenstein László, a korán elfeledett világsztár

Hollywood ismét visszatér a XV. kerületi Csokonai Rendezvényházba, ahol január 25-én 18 órától a magyar származású filmsztár, Peter Lorre életét ismerhetjük meg.
2023 november 9., 10:15
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Véget ért a hollywoodi színészek sztrájkja

Előzetes megállapodást kötött a filmgyártó szövetség a legnagyobb színészszakszervezettel, így csaknem százhúsz nap után újraindulhat az élet Hollywoodban. A felek egymilliárd dollár értékű szerződésről egyeztek meg.
2023 szeptember 28., 09:35
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Véget ért a forgatókönyvírók sztrájkja

A május óta tartó tiltakozást hosszas tárgyalásokat követően függeszti fel a legnagyobb forgatókönyvírói szervezet, miután sikerült béremelést kiharcolniuk, valamint garanciákat kaptak arra, hogy az alkotók jogait megvédik a mesterséges intelligencia térhódításával szemben. 
2023 július 14., 11:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

A fizetés és a mesterséges intelligencia miatt sztrájkolnak a hollywoodi színészek

Csatlakozott a forgatókönyvírók május eleje óta tartó tiltakozásához a legnagyobb amerikai filmszínész-szakszervezet, miután nem tudtak megegyezni a filmgyártó szövetséggel. A sztrájk teljesen megbéníthatja Hollywoodot.
2023 március 21., 11:15
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Magyar gyökerű amerikai színészekre fókuszál a Csokonai Hollywood-sorozatának következő estje

Március 23-án ötödik alkalommal rendeznek Hollywood-estet a XV. kerületben, ahol ezúttal magyar felmenőkkel rendelkező, köztük Oscar-díjas amerikai színészekről lesz szó.
2023 február 21., 15:05
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Magyar operatőrökről szól a Csokonai Hollywood-sorozatának következő előadása

Február 23-án harmadszor is beköltözik Hollywood a XV. kerületi Csokonai Művelődési és Rendezvény Házba, ahol Bokor Balázs előadása ezúttal a hollywoodi magyar operatőrök karrierjének történetét veszi sorra.
2023 február 3., 10:10
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Dívák és némafilmsztárok a XV. kerületben

Február 9-én, a Hollywood a Csokonaiban!-sorozat második alkalmán izgalmas részleteket tudhatunk meg a hollywoodi némafilmkorszak magyar sztárjairól a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban.
2022 március 30., 20:25
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Betegsége miatt visszavonul Bruce Willis

Az amerikai filmsztárnál nemrégiben afáziát diagnosztizáltak, ezért felhagy színészi karrierjével.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Lise Meitner nagy tisztelője vagyok” – a Nobel-díjas Krausz Ferenc a Rózsavölgyi új bemutatóján járt

Herendi Gábor rendezésében mutatta be két nagyformátumú ember és különleges tudós, az „atombomba atyja és anyjaként” emlegetett Otto Hahn és Lise Meitner szenvedélyes párviadalát február 16-án a Rózsavölgyi Szalon.
Zenés színház

A Manon Lescaut-t adja elő a Nemzeti Filharmonikusok a Müpában

Puccini operája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar következő koncertjén, a Manon Lescaut-t Vashegyi György vezényli és Káel Csaba rendezi.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Filmvetítéssel emlékeznek Alekszej Navalnijre

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői február 22-én a Cinema City Mammut moziban vetítik le Daniel Roher Oscar-díjas dokumentumfilmjét.

Nyomtatott magazinjaink