igazgatói pályázat

2024 január 31., 10:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Index: Megvan, kik pályázhatnak a Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára

A lap értesülései szerint nyolc szakember neve merült fel múzeumi és minisztériumi körökben a tavaly ősszel elbocsátott L. Simon László pozíciójára a Magyar Nemzeti Múzeum élén. A pályázat benyújtási határideje február 5-e.
2023 december 1., 14:10
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Demeter Szilárd marad a Petőfi Irodalmi Múzeum élén

Az intézmény jelenlegi főigazgatója egyedüliként jelentkezett a pozícióra, amelyet újabb öt éven át tölthet be. A múzeum honlapján elérhetővé tette pályázatát.
2023 október 19., 09:25
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Kiírták a pályázatot a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói posztjára

Az új direktor 2024. február elejétől veheti át az intézmény vezetését. A jelenlegi főigazgató, Demeter Szilárd bejelentette, ismét megpályázza a pozíciót.
2023 október 9., 09:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Zalán János és Halasi Dániel sincs már versenyben a Pesti Magyar Színház igazgatói székéért

A kulturális tárca nemrég érvénytelennek minősítette Halasi Dániel pályázatát, míg Zalán János jelenlegi igazgató visszavonta jelentkezését, miután egy másik területen kapott felkérést.
2023 június 19., 11:05
Zenés színház lapszemle Szerző: Fidelio

„A magyar táncszakma a hatvanas évek eleje óta kicsi és belterjes” – Kritikus hangvételű részletek szivárogtak ki Ókovács Szilveszter pályázatából

Bár a Magyar Állami Operaház főigazgatójának pályázata még nem érhető el a nagyközönség számára, abból egyes részletek napvilágra kerültek: Ókovács Szilveszter keményen bírálta a táncszakmát, az intézmény belső működését és az Operaház felújítását is.
2023 május 26., 14:35
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Ókovács Szilveszter marad a Magyar Állami Operaház főigazgatója

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közzétette: Csák János miniszter ismét Ókovács Szilvesztert választotta, hogy a 2023–2028-as ciklusban betöltse a Magyar Állami Operaház főigazgatói tisztségét. FRISSÍTVE!
2023 április 28., 11:10
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Három jelöltet választott az Opera főigazgatói posztjára jelentkezők közül a szakmai bizottság

Április 26-án és 27-én hallgatta meg a tizenegy pályázót a Magyar Állami Operaház főigazgatójának személyére javaslatot tevő szakmai bizottság, Kesselyák Gergely karmestert, Miklósa Erika operaénekest és Vadász Dániel kulturális menedzsert választották.
2023 április 27., 16:15
Zenés színház interjú Szerző: Kondor Kata

„A színház ne egy szűk elité legyen, hanem közös játéktér” – interjú Aczél Andrással

Harminchárom éve dolgozik a Magyar Állami Operaházban, Aczél András rendező most úgy érzi, a jelenlegi vezetés már túl van a csúcson, szükségszerűen valaki másnak kellene kézbevennie az irányítást.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Április 18-án búcsúztatják Eötvös Pétert

A megemlékezésre a Budapest Music Centerben kerül sor, délután négy órai kezdéssel. Az eseményen Kurtág György, Káel Csaba és Kovács Géza mond búcsúbeszédet.
Klasszikus

„A zenét nem interpretálni, hanem megtestesíteni kell” – interjú Barbara Hannigannel

A kanadai születésű szoprán határokat feszegető produkcióval érkezik a Müpába, április 10-én este, a Bartók Tavasz fellépőjeként. A közelgő előadás mellett a magyar kortárs zenéhez fűződő kapcsolatáról is beszélgettünk vele.
Színház

Telex: Szexuális zaklatás ügyében folyik vizsgálat az SZFE-n

A lap értesülései szerint az egyetemen belső vizsgálat indult, mivel egy osztályvezető férfitanár meg nem engedhető kommentárokkal illette a diáklányok külsejét, alakját. Cikkünk frissült az SZFE reakciójával!
Klasszikus

Szimfonikus zsenik koncertje a BFZ-vel és a sztárkarmester Paavo Järvivel

Paavo Järvi édesapja elismert észt karmester volt, egykori szovjet nyaralójukban a kis Paavo időnként összefutott Sosztakoviccsal, Rosztropoviccsal, Arvo Pärttel, Hacsaturjánnal, vagy Emil Gilelsszel.
Színház

Új elnököt választott a Színházi Dolgozók Szakszervezete

A színházi szakmák országosan reprezentatív szakszervezete, az idén 105 éves Színházi Dolgozók Szakszervezete jelentősen megújuláson esett át, miután az április 8-án megtartott tisztújító küldöttgyűlésen megválasztották az új országos ügyvezető elnökséget.

Nyomtatott magazinjaink