igazgatóválasztás

2024 február 27., 12:55
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Index: Demeter Szilárd a Nemzeti Múzeum új főigazgatója

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács február 27-i ülésén. A lap elérte Demeter Szilárdot, aki a kinevezés hírét sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta.
2023 december 13., 15:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Erdődi Katalin lesz a Trafó következő igazgatója a szakmai bizottság ajánlásával összhangban

Az új igazgató 2025. január 1-én veszi át Barda Beátától a pozíciót, és 2029. december 31-éig vezeti majd az intézményt.
2023 december 1., 14:10
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

Demeter Szilárd marad a Petőfi Irodalmi Múzeum élén

Az intézmény jelenlegi főigazgatója egyedüliként jelentkezett a pozícióra, amelyet újabb öt éven át tölthet be. A múzeum honlapján elérhetővé tette pályázatát.
2023 november 20., 15:45
Könyv hír Szerző: Fidelio/MTI

Demeter Szilárd pályázott egyedül a PIM vezetői posztjára

Lezárult a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetői pozíciójára kiírt pályázat jelentkezési határideje. Az intézmény jelenlegi főigazgatója várhatóan február 1-től újabb öt éven át vezetheti a múzeumot, minthogy nem akadt kihívója.
2023 október 13., 10:50
Színház hír Szerző: Fidelio

„Amit hiányolnak, azt nem is kérték” – Halasi Dániel szerint példátlan jogsérelem történt a Pesti Magyar Színház igazgatóválasztásán

A rendező szerint nincs olyan törvény által előírt követelmény, amely alapján a pályázatát érvényteleníteni kellett volna. Halasi Dániel szerint ez a jogsérelem rávilágít a kiírások és eljárások hiányosságaira. 
2023 október 11., 20:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Kiss-B. Atilla marad az Operett élén, a Pesti Magyar Színházat Nagy Viktor vezetheti

Két folyamatban lévő igazgatói pályázat ügyében is végeredményt hirdetett a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Csák János miniszter a Facebookon jelentette be a befutók nevét.
2023 október 11., 10:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Halasi Dániel pályázatának érdemi értékelését kéri a minisztériumtól a Magyar Színházi Társaság

A Magyar Színházi Társaság azután fordult levelében a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz, hogy a kulturális tárca érvénytelennek minősítette Halasi Dániel a Pesti Magyar Színház igazgatói pozíciójára benyújtott pályázatát.
2023 október 9., 11:20
Színház lapszemle Szerző: Fidelio

Index: Gáspár Máté lehet Mácsai Pál utódja az Örkény élén

2025-ben jár le Mácsai Pál negyedik igazgatói ciklusa az Örkény Színház élén, ám a teátrum vezetői posztjára szóló igazgatói pályázatot már most, másfél évvel korábban kiírta a főváros – írja az Index. A lap azt is tudni véli, ki lehet az utódja.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Meghalt Andrew Davis karmester

A világhírű angol karmestert, a Chicagói Lyric Opera korábbi zeneigazgatóját és számos neves operaház gyakori vendégét hosszú betegség után, nyolcvanéves korában érte a halál.
Klasszikus

Új operáján dolgozik Kurtág György

A kilencvennyolc éves zeneszerző a Klubrádiónak számolt be arról, hogy második operáját írja, amelyet a hetvenéves német szoprán, Maria Husmann számára komponál.
Színház

„A kutatóknak szükségük van inspirációt meríteni a művészetekből” – Karikó Katalin ellátogatott a Rózsavölgyi Szalon Nobel-díjról szóló előadására

Krausz Ferenc után újabb Nobel-díjas tudós, Karikó Katalin is megtekintette a Rózsavölgyi Szalon február közepén bemutatott A Díj című előadását, amely az „atombomba atyja és anyjaként” emlegetett Otto Hahn és Lise Meitner szenvedélyes párviadalát meséli el.
Színház

128. születésnapját ünnepli a Vígszínház – idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan népszerű előadásokból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby.
Könyv

Irodalom a Margitszigeten – jön a tavaszi Margó!

A fesztiválon mutatja be új kötetét mások mellett Háy János, Erdős Virág, Krusovszky Dénes és Cserna-Szabó András is. A közönség idén élő podcastfelvételeken is részt vehet a három nap során. 

Nyomtatott magazinjaink