Info

Ősszel nagyon beindul a Bartók Béla út

2016.09.12. 16:56
Ajánlom
Szeptemberben közel 50 helyszínen csaknem 80 esemény lepi el Budapest Kulturális Főutcáját. Akár a különleges ízeket szereti, vagy a dizájner holmikra bukik, az ELEVEN Ősz fesztiválon mindre lehetősége lesz.

Izgalmas kult és gasztro programoktól pezsegnek majd szeptember közepén a Bartók Béla út galériái, kávézói és éttermei. Az ELEVEN Ősz sztárvendége Lengyelország lesz, így főleg lengyel ízekkel (a Gdansk nevű helyen például egy lengyel lakodalmat lehet végigenni) és élményekkel lehet találkozni a dizájn vásárok mellett, miközben az utcán lengyel zene szól majd.

A lengyel események közül talán az egyik legmenőbbnek az újraértelmezett vacsoracsata ígérkezik. Ezúttal 3 neves lengyel séf magyar, 3 kiváló hazai konyhafőnök pedig lengyel ételeket készít majd a Gellért Söröző & Brasserie-ben.

Az őszi budai fesztiválhoz egy különleges művészetpedagógiai kiállítás is kapcsolódik. Fiatalok cipős dobozokból és régi játékokból készíthettek érdekes installációkat. Ezeket a Bartók Béla Boulevard galériáiban lehet megtekinteni.

Az „1 művész 1 költő” tárlat keretében képzőművészek kortárs költők és írók műveire reflektálva hozzák létre saját műalkotásaikat több helyszínen is, míg a Tranzit Art Café-ban csak egy fotómontázs kiállítás nyílik, de az egyedülálló lesz: ott a '44-es varsói felkelésen készült képeket helyezik mai környezetbe.

„A helyi üzletek, galériák és kávézók tulajdonosai elkötelezettek a Bartók Béla út élhetőbbé tételében, ezért folyamatosan izgalmas programokkal és akciókkal szeretnénk még vonzóbbá tenni Budapest egyetlen kulturális főutcáját” – mondta a Faur Zsófia, a Bartók Béla Boulevard fellendítéséért dolgozó civil szervezet elnöke.

A fesztivál fővédnöke Novák Katalin Család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, az ELEVEN Ősz védnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, míg Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a rendezvény szakmai támogatója. A háromnapos eseményt a budapesti Lengyel Intézet is kiemelten támogatja.

Az őszi programok a Bartók Béla úton itt még nem érnek véget, a hat hétig tartó BartókON eseménysorozat az ELEVEN Ősz után varázsol majd további szépet.

További információ itt!

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

„Mindennek a magyar irodalom a közepe” – Valuska László a tízéves Margó Fesztiválról

Több mint 60 programmal, könyvbemutatókkal, koncertekkel és irodalmi sétákkal jelentkezik a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár október 14. és 17. között a Várkert Bazárban. A jubileum alkalmából a fesztivál alapítójával, programigazgatójával beszélgettünk.
Könyv

Egy stadionnyi Paradicsom – Nádasdy Ádám az új Dante-fordításról

Egy közös karácsonyi italozás alkalmával jutott Nádasdy Ádám és Térey János arra a megállapításra, hogy Dante Isteni színjátékának Paradicsom részét újra kéne fordítani. Nem azért, mert Babits szövege ne lenne jó, nagyon is szép, a mai olvasóközönség viszont már nehezebben fogadja be. Az új változat elkészült, Nádasdy Ádám, a mű fordítója pedig a 2021-es Budapesti Őszi Fesztivál keretében ismertette a művet a Márai Sándor Kulturális Központban.
Klasszikus

Cziffra György századik születésnapját ünnepli a zenészvilág

Két különleges koncerttel, kiállítással, külföldi programokkal folytatódik a Cziffra György-emlékév, a zongoraművész századik születésnapján Eötvös Péter erre az alkalomra írt műve is elhangzik
Vizuál

Vaszary, Aba-Novák és Munkácsy remekművei a Virág Judit Galéria őszi aukcióján

Vaszary János utolsó itáliai nyarát felidéző festménye, Aba-Novák Vilmos római trattoria ciklusának lenyűgöző darabja, Munkácsy Mihály anya-gyerek kompozíciója és Kádár Béla Amerika-élményének emléket állító műve is kalapács alá kerül a Virág Judit Galéria őszi aukcióján október 17-én a Budapest Kongresszusi Központban.
Tánc

Tejbe mártott testek

Új weboldallal jelentkezett a Győri Balett, a honlaphoz tartozó rendhagyó társulati fotókat a csapat egyik táncművésze, Jekli Zoltán készítette.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?