jazz

december 16., 14:35
Jazz/World ajánló jazz jazzfest budapest Szerző: Fidelio

Jazzfest Budapest 2023 – egymásnak adják át a színpadot a műfaj sztárjai

Április 26. és május 17. között rendezik meg jövőre a Jazzfest Budapestet, amely során hazai és külföldi művészek találkozhatnak, inspirálhatják egymást és bűvölhetik el a közönséget. A 2023-as rendezvény sztárfellépői már ismertek.
2022 december 31., 17:00
Plusz magazin Szerző: Fidelio

Miről szólt 2022? – Pörgesd végig az idei évet pár percben, hogy képbe kerülj a kulturális legekkel!

Szilveszter nem csupán az új esztendő köszöntése miatt fontos, az év vége hagyományosan a számvetés ideje is. Lapunk a 2022-es évet egy összegzéssel búcsúztatja: szubjektív visszatekintésünkben rovatonként felidézzük, melyek voltak az óév legfontosabb, legemlékezetesebb pillanatai.
2022 december 21., 10:50
Jazz/World hír Szerző: Fidelio

Életműdíjat kapott Tommy Vig jazz-zenész

Ünnepélyes keretek között vehette át a Magyar zene- és táncművészet kiemelkedő előadóművésze díjat Tommy Vig jazzmuzsikus, zeneszerző a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) és az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) közös rendezvényén.
2022 december 8., 10:10
Jazz/World ajánló Szerző: (x)

Nyolc különleges koncerttel várja a közönséget a Modern Art Orchestra

Folytatja bérletes koncertjeinek sorozatát a Modern Art Orchestra az Opus Jazz Clubban, melyre ezúttal is kétféle bérlet váltható: a hagyományos szerzői koncertek három premierjére a MAO Opus Bérlet, a jazztörténeti felfedező utakra vivő Legendás Albumok sorozat újabb öt állomására pedig a MAO Legendás Bérlet.
2022 október 12., 13:05
Jazz/World ajánló Szerző: (x)

Kilenc ország zenészei a BJC őszi jazzforgatagában

A Budapest Jazz Club világsztársorozatában a már megszokott világklasszis amerikai zenészek mellett, ősszel izgalmas, nemzetközileg jegyzett európai zenekarok is helyet kapnak a BJC színpadán.
2022 október 7., 16:20
Vizuál magazin Szerző: morpho

KÉP-regény: A tehetségek ideje

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ezúttal a zene múltjáról-jövőjéről és a tehetséggondozásról írt.
2022 október 7., 15:20
Jazz/World hír Szerző: Fidelio/MTI

A Fiumei úti sírkertben helyezik végső nyugalomra Szakcsi Lakatos Bélát

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művészt, a magyar jazz ikonikus alakját október 2-án érte a halál, temetése október 18-án lesz – tudatta az MTI.
2022 október 4., 14:00
Jazz/World ajánló Szerző: Müpa

Generációkon átívelő Coltrane-mágia

Ravi Coltrane egy végtelenül alázatos és kivételes tehetségű művész: családi örökségét nagy szeretettel ápolja, miközben saját karrierjét több mint harminc éve hatalmas siker övezi. A Liszt Ünnep keretében − most először egy egész estés koncert során − szülei, John és Alice Coltrane műveit értelmezi újra a Müpában.
2022 szeptember 9., 10:35
Jazz/World ajánló Szerző: (x)

Különleges koncertélmények a VEB2023 Kultháló salföldi helyszínén

A Kultháló programjához csatlakozott salföldi Bányában a közönség idén nyáron több alkalommal is Vázsonyi János koncertjeit hallgathatta, aki különböző vendégelőadókkal együtt lépett színpadra. A szeptember 10-i, mexikói hangulatú záróeseményről a nemzetközileg is elismert szaxofonművész és Garancsi Ágnes szervező nyilatkozott.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Klasszikus

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.

Nyomtatott magazinjaink