Konstantin

Jazz/World

 • Jazzművészek, akik üdítően fognak hatni rád

  Jazzművészek, akik üdítően fognak hatni rád

  2018.05.16. 10:58 Módosítva: 2018-05-20 10:12:00
  4
  Ne feledkezzünk meg azokról a kortársainkról, akik nemrégiben törtek be a nemzetközi jazz légterébe.
 • 4 órája

  "Ha kiváltságosabb családba születek, talán ma nem lennék énekes"

  Az isztambuli születésű Çiğdem Aslan a világzene egyik szupersztárja. Május 24-én a Budapest Folk Fest keretében a Várkert Bazárban kaphatunk ízelítőt lélekteljes zenéjéből.
 • május 19., 10:04

  A Tejút úgy szól, mint egy jazz-zenekar A Tejút úgy szól, mint egy jazz-zenekar

  Egy csillagász hangokra fordította le a galaktikus gázok mozgását, ennek eredményeképp egy egészen különleges zenedarab született.
 • május 18., 07:34

  Egy Bécsben élő kutatóorvos, aki Erdély kincseit kutatja Egy Bécsben élő kutatóorvos, aki Erdély kincseit kutatja

  A táncházmozgalom 46. születésnapján Henics Tamás, kutatóorvos vehette át a Halmos Béláról, a táncházmozgalom egyik atyjáról elnevezett emlékérmet. A díjjal Henics Tamás sokoldalúságát, a népművészet és a társművészetek terén végzett sokrétű és aktív tevékenységét ismerte el a mozgalom.
 • május 16., 13:17

  „Itt az idő, hogy népi hangszereket használjanak a komolyzenében” „Itt az idő, hogy népi hangszereket használjanak a komolyzenében”

  Virágfakasztó koncertjükről és az Őrséggel való kapcsolatáról kérdeztük Szokolay Dongó Balázst.
 • május 15., 16:04

  Ők ketten a csillagokat is lehozzák a Kobuci egéről Ők ketten a csillagokat is lehozzák a Kobuci egéről

  Szirtes Edina „Mókus” és Fekete János „Jammal” duója több mint két zenész találkozása. Együtt egy egész zenei univerzumot teremtenek, amit május 20-án a Kobuciban megtapasztalhatunk.
 • május 14., 13:57

  Jazz bigbanddel cirkuszol a hazai rapperek színe-java Jazz bigbanddel cirkuszol a hazai rapperek színe-java

  Június 7-én magyar raptörténet íródik, amikor a Budapest Parkban az underground és populáris hip-hop kultúra arcai nagyzenekari kísérettel lépnek fel. Jön a Fővárosi Rapcirkusz!
 • május 14., 13:50

  Mózes Tamara szólóestje Mózes Tamara szólóestje

  A zongorista-énekesnő a nemrégiben megjelent Moozing és a megjelenés előtt álló Cross-Folk lemezéről válogat május 26-án.
 • május 14., 11:14

  Hangolódjunk Kapolcsra Harcsa Veronika és Iamyank völgyhimnuszával! Hangolódjunk Kapolcsra Harcsa Veronika és Iamyank völgyhimnuszával!

  Szabad, könnyed, légies és bensőséges az új völgyhimunusz, csakúgy, mint a fesztivál, ahol nemcsak jó levegőhöz, de szabad gondolatokhoz és családias légkörhöz juthatunk idén is!
 • Egy nemzedék kétes hírű bálványa: Frank Sinatra

  Egy nemzedék kétes hírű bálványa: Frank Sinatra

  2018.05.14. 11:05 Módosítva: 2018-05-18 08:15:14
  46
  Húsz éve, 1998. május 14-én halt meg Frank Sinatra amerikai énekes, filmszínész, egy nemzedék bálványa, aki hosszú pályafutása és a nyilvánosság előtt játszódó magánélete miatt a szórakoztatóipar egyik legkeresettebb előadója, a múlt századi amerikai könnyűzene egyik legnagyobb alakja lett.
 • május 14., 10:52

  Animációs varázslat a Melodika Projecttől és Bognár Szilviától – Videópremier! Animációs varázslat a Melodika Projecttől és Bognár Szilviától – Videópremier!

  A Fidelión debütál a Melodika Project és Bognár Szilvia nagyszerű klipje, ami a Tavaszi szél sajátos feldolgozásához készült.
 • május 11., 15:11

  Ismerd meg a színész Nagy Dániel Viktor zenész énjét! Ismerd meg a színész Nagy Dániel Viktor zenész énjét!

  Május 11-én az Opus Jazz Clubban hangoznak el a Hrutka Róberttel közös új szerzeményeik, valamint régi slágerek új hangszerelésben.
 • Woody és a swing

  Woody és a swing

  2018.05.11. 13:18 Módosítva: 2018-05-18 11:33:21
  0
  Játsszon a Fidelióval, és legyen ott a koncerten páros belépővel!
 • május 10., 09:57

  Articsóka és szving - Utcamuzsika a bécsi piacokon Articsóka és szving - Utcamuzsika a bécsi piacokon

  Ebben a hónapban különleges zenei élménnyel várják a Bécsbe látogatókat: nyolc piacon a májusi hétvégéken élőzenével szórakoztatják a vásárlókat.
 • május 10., 09:10

  Szalóki Ági: „Egyre több vidám dalra vágyom” Szalóki Ági: „Egyre több vidám dalra vágyom”

  Tíz éve jelent meg Szalóki Ági A vágy muzsikál című Karády-lemeze, amely az utóbbi évtized egyik legsikeresebb magyar jazzalbuma volt. Az énekesnő május 15-én este az Urániában Dalok szerelmeseknek címmel lép színpadra a lemez slágereivel, illetve újabb Karády-, Piaf- és Rodrigues-dalokkal.
 • 2018 május 9.
 • „Mint egy gyerek, felfedezni”

  „Mint egy gyerek, felfedezni”

  2018.05.09. 08:53 Módosítva: 2018-05-15 17:44:07
  0
  A kvintetté bővült Cimbiózis zenekar május 10-én a Fonó Budai Zeneházban, június 8-án pedig a Magyar Rádió Márványtermében mutatja be Lux et umbra című új lemezét. Lukács Mikós zeneszerző-cimbalomművészt és Klenyán Csaba klarinétművészt kérdeztük a felfedezésekkel teli közös munkáról.
 • május 8., 09:38

  "A hagyományt csak nyitottan lehet tisztelni"

  A fiatal zenészekből álló Ethnofil zenekar meglepően érett zenei nyelvvel, számos külföldi koncerttel, és immár három lemezzel büszkélkedhet. A fúziós, etnojazzes zenét játszó formáció billentyűsével, Weil Andrással beszélgettünk a The Edge című lemezük kapcsán, amit május 24-én mutatnak be az A38-on.
 • május 7., 12:02

  Soha nem hallott sztorikat is mesél majd Budapesten Quincy Jones Soha nem hallott sztorikat is mesél majd Budapesten Quincy Jones

  A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép július 16-án a Papp László Soprtarénában, ahol a showman Nic Harcourt izgalmas, soha nem hallott sztorikat is megpróbál majd belőle kiszedni!
 • Herczku Ágnes: „Közkinccsé teszem a gyűjtéseimet”

  Herczku Ágnes: „Közkinccsé teszem a gyűjtéseimet”

  2018.05.07. 10:52 Módosítva: 2018-05-10 15:06:06
  44
  Hozomány címmel az énekesnő együtt adta közre az erdélyi Visában folytatott gyűjtőútja eredeti anyagát és a mezőségi dalok autentikus énekes-zenekari változatát.
 • május 5., 13:42

  Kubai karneváljazzt hoz nekünk a Buena Vista zongoristája Kubai karneváljazzt hoz nekünk a Buena Vista zongoristája

  Roberto Fonseca az a személy, aki szinte észrevétlenül járul hozzá több mint egy évtizeden keresztül a Buena Vista Social Club hangzásához, de most előlépve a háttérből, saját formációjával játszik a MOMKultban, május 8-án.
 • május 5., 09:58

  Életet ment a Swing à la Django zenéje – online lemezpremier Életet ment a Swing à la Django zenéje – online lemezpremier

  Egy olyan applikációt is népszerűsít a zenekar Fidelión debütáló, Swing City című, kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó lemezével, amely szívroham esetén életmentő lehet.
 • 2018 május 3.
 • Napi jó hír: egy trombitás tinédzser közösségi finanszírozással szedte össze a méregdrága egyetemi tandíját

  Napi jó hír: egy trombitás tinédzser közösségi finanszírozással szedte össze a méregdrága egyetemi tandíját

  2018.05.03. 15:22 Módosítva: 2018-05-07 14:23:34
  0
  A trombitát bűvölő William Leathers több mint 65 ezer dollárt gyűjtött össze, hogy fizetni tudja a rendkívül költséges Juilliard School első tanévét.
 • május 2., 14:23

  Dokumentumfilm készült a jazz nagyköveteiről Dokumentumfilm készült a jazz nagyköveteiről

  Hugo Berkeley filmje azt az ellentmondásos időszakot örökíti meg, amikor az Egyesült Államok azokkal a jazz-zenészekkel szerette volna hirdetni a demokráciát és faji egyenjogúságot a Szovjetunióban, akik maguk sem részesültek abban.
 • május 2., 13:19

  JazzArcok - Sánta István Csaba zenészportréiból nyílik kiállítás JazzArcok - Sánta István Csaba zenészportréiból nyílik kiállítás

  A VeszprémFest szervezésében május 7-én nyílik a Sánta István Csaba zenészportréit bemutató JazzArcok című kiállítás, melynek a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér ad helyet.
 • 2018 május 1.
 • A dal, ami hidat vert a jazz és a pop közé

  A dal, ami hidat vert a jazz és a pop közé

  2018.05.01. 14:48 Módosítva: 2018-05-04 16:23:08
  0
  A jazz és a popzene összefonódását napjainkban már korántsem kíséri gyanakvó szemöldökráncolás, az írás alapját jelentő dal esetében mégsem a határok áthágása az érdekes, hanem, hogy a téma továbbélésének folytonosságában milyen szomorú aktualitás tükröződik, a háttérben pedig felsejlik a jazz hídverő szerepe is.
 • április 29., 15:41

  Útmutató potyázó portyázóknak Útmutató potyázó portyázóknak

  Milyen útvonalon és milyen időbeosztással lehet a legtöbb jazzt Pesten az embernek magába szívnia április 30-án? Íme Zipernovszky Kornél útvonaljavaslata.
 • április 29., 14:38

  5 földrész 5 koreográfusának üzenete a Tánc Világnapjára 5 földrész 5 koreográfusának üzenete a Tánc Világnapjára

  Ma, április 29-én a világ összes pontján a táncot ünneplik. Hogy mit jelent a tánc Afrikától Hong-Kongig, azt neves koreográfusok fogalmazták meg üzeneteikben – ezekből idézünk.
 • április 26., 15:45

  „Régi is, új is, jewish” - Egyszeri produkciókkal vár a Zsimü „Régi is, új is, jewish” - Egyszeri produkciókkal vár a Zsimü

  A korábbi évekhez hasonlóan idén is húzónevekkel rukkol elő a Zsidó Művészeti Napok, ahol a fellépők kifejezetten a fesztiválra állítanak össze egyedi és soha nem látott produkciókat.
 • április 26., 15:00

  Hallgasd meg, hogyan szól elektronikus gitáron Bartók zenéje! Hallgasd meg, hogyan szól elektronikus gitáron Bartók zenéje!

  Első lemezét mutatja be a Párniczky Quartet április 26-án a Budapest Jazz Clubban, valamint május 23-án az Opus Jazz Clubban.
 • április 25., 11:15

  Szentpéterváron a jazzvilág szeme Szentpéterváron a jazzvilág szeme

  Szentpétervár lesz idén a jazznap globlis fővárosa. A Jazznap atyja, az UNESCO jószolgálati nagykövete, Herbie Hancock, a helyi szervezők részéről pedig Igor Butman az esemény vezető producerei. A jazznap.hu cikke.