Jazz/World

Ingyenes nyáresti koncertek és ZeneKert – megnyitott a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada

2022.05.25. 15:05
Ajánlom
Egész nyáron ingyenes szabadtéri koncertekkel és egy új kerthelyiséggel, a ZeneKerttel várja a látogatókat a Magyar Zene Háza. A szabadtéri színpad feltörekvő tehetségek és izgalmas zenei kísérletek számára ad lehetőséget koncertezésre, számos jól ismert zenész és formáció mellett.

A szabadtéri szezon is példázza a Magyar Zene Háza zsánerhatárokat elmosó attitűdjét. A szabadtéri szezon ingyenes programkínálatában DJ-szettek, kezdőket is váró táncházak, filmvetítések, valamint családi programok fogadják a látogatókat.

Május-júniusban a Városkapu: Debrecen elnevezésű sorozat várja a közönséget, amelynek keretében Debrecen város zenei élete mutatkozik be, nemcsak beltéri koncerteken, hanem szabadtéri programokon keresztül is.

Május 26-án debreceni kötődési DJ-k (The Magic Track, Grabo’sky) szettjei hívják táncba a látogatókat. A hónap végén a családi programok is részben kiköltöznek a szabadtérre, elsőként a Makám gyereknapi koncertje szól a kisebbeknek, Kimegyek holnap az állatkertbe címmel.

Júniusban az Intermezzo Fesztivál MOME X MZH is a szabadtéri helyszínen kísérhető figyelemmel,

majd a nyár meghatározó részében, július-augusztusban és még szeptember első felében is tovább szélesedik a kínálat filmvetítésekkel, némafilmekhez társított klasszikus- és kortárszenei produkciókkal, szombatonként szabadtéri családi programokkal és rengeteg további koncerttel és DJ-szettel. 

Programok:

 • május 26. DJ-k Debrecenből DJ-znek – The Magic Track | Grabo’sky (Városkapu: Debrecen, dj-szett)
 • május 29. Kimegyek holnap az állatkertbe – Makám gyereknapi koncert (családi)
 • június 3. DuoCorde (klasszikus, kortárs)
 • június 5. Csillagkapu (Városkapu: Debrecen, családi)
 • június 8. Bolyki Sára – Várallyay Petra duó (tradicionális, jazz)
 • június 12. Királyok útján – a Szent István Király konzi fúvós zenekarának koncertje
 • június 14. Vibe Changers X Sena (Irie Maffia X MC Zeek (pop, improvizáció, open mic)
 • június 16. Táncház: Mártones (tradicionális, táncház)
 • június 17. ASAN Budapest: Eklektíva - Yapo, DJ Petrányi Zsolt (dj-szett)
 • június 18. ASAN Budapest: Eklektíva – Lust & Planetmalcolm, Cadik (dj-szett)
 • június 23. Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 1. nap: ONE AB, Filipvariál (dj-szett)
 • június 24. Intermezzo Fesztivál - MOME X MZH 2. nap: Galactic Jackson, OIEE (dj-szett)
 • június 28. Vibe Changers (pop, improvizáció, open mic)
 • június 29. Papajazz (swing)
 • június 30. Nasip Kismet (globálzene)

A programokról további információk érhetők el itt»»

Támogatott tartalom.

Fejléckép:A Magyar Zene Háza Szabadtéri színpada (fotó/forrás: Magyar Zene Háza)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Súlyosan megsérült a Budapesti Operettszínház egyik táncosa a terézvárosi házomlásnál

Június 27-én, a reggeli órákban leomlott egy ház tetőszerkezete a 6. kerületi az Aradi utca és Jókai utca sarkán. A leeső szerkezeti elemek a Jókai utcára zuhantak, maguk alá temetve a Budapesti Operettszínház egyik táncművészét, aki éppen próbára tartott.
Színház

„Kételyek és kétségek visznek előre” – Beszélgetés Blaskó Péterrel

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter „családi előadása”, a GRANE – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett, és fia is szerepel a Bethlen Téri Színház produkciójában. A színművésszel ősztől Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című drámájában is találkozhatunk, Udvaros Dorottya oldalán.
Klasszikus

Új vizekre hajózhatunk a Nemzeti Filharmonikusok új évadában

Régi és új zene, különleges hangszeres művek és egész estés operaprodukciók, beavatókoncertek és kórushangversenyek várják a közönséget a 2022/23-as évadában a Nemzeti Filharmonikusok koncertjein.
Vizuál

Last Minute kiállítások június utolsó hetére

Ezúttal olyan ritkaságszámba menő csoportos és egyéni tárlatokra hívjuk fel a figyelmet, amelyek ezen a héten még megnézhetők. A válogatásban szerepel vadonatúj kiállítótér rég nem látott művésszel, jól ismert galéria 24 kortárs művész munkáját bemutató tárlattal, valamint digitális művészeti triennálé.
Vizuál

Itt születik a zseni – Megnéztük Baz Luhrmann Elvis-filmjét

Ki volt Elvis? És miért lehet fontos nekünk, itt és most? Egyáltalán mit tudunk a Királyról – teszi fel a kérdést Baz Luhrmann rendező, aki hollywoodi szuperprodukcióban dolgozta fel Elvis Presley életét. A vibráló, feszítő, eksztatikus alkotást a nyár egyik legjobb filmjének tartjuk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Jazz/World ajánló

Bájolás sokszögben – Megjelent a Borbély Mihály Polygon új lemeze

A legendás formáció – Borbély Mihály, Lukács Miklós és Dés András triója – januárban rögzítette a Polygon második lemezét, amely most a Fonó kiadásában jelenik meg Bájoló / Enchantment címmel. A lemezbemutató koncertre a Hagyományok Háza szervezésében június 25-én került sor a Hagyományok Házában.
Jazz/World ajánló

A Vujicsics Együttes is fellép Salföldön

A Balkánra fókuszál a 7. Salföldi Dalföld; a fesztivál koncertekkel, kiállításokkal, táncházzal, minikonferenciával és sok más kulturális programmal várja a közönséget június 24. és 26. között a Káli-medencében.
Jazz/World ajánló

Löszfal-tövi új dimenziók: Dombos Fest 2022

A Dombos Fest július elején újra várja Kishegyesen az igényes szórakozásra vágyókat, és mindazokat, akik idén is elvarázsolódnának a löszfal tövében. 22 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult a Dombos Fest, amely azóta a térség egyik legkedveltebb művészeti fesztiváljává vált.
Jazz/World ajánló

Chris Potter San Franciscó-i supergroupja, az SFJazz a Müpában

A jelenkor kihívásaira, az elmúlt évek nehézségeire reflektál június 24-i budapesti koncertjén az SFJAZZ Collective. A kilenctagú supergroup az élő bizonyítéka, hogy a jazz ma is ugyanolyan élő, érvényes és szerethető műfaj, mint egykoron.
Jazz/World gyász

Elhunyt Ducsai Szabolcs trombitás

A Budapest Jazz Orchestra és a Studio 11 állandó tagjának halálhírét a Magyar Jazz Szövetség jelentette be közösségi oldalán.