Béla

Jazzkoncertek az interneten – mintha TV-t néznénk

2002.11.12. 00:00

Programkereső

A RealCastLive Corporation, mely TV minőségű adást sugároz az interneten keresztül, hamarosan bemutatja Dizzy Gillespie eddig még sosem látott koncertfelvételeit. A bemutatásra kerülő anyag Gillespie közvetlenül halála előtt felvett két koncertjét tartalmazza, és 2002 november 15-én lesz feltárva a nagyérdemű előtt.
3bd2cb7a-228d-4aba-8b95-853953a69806

Ezt követően egészen az év végéig még számos Grammy-győztes muzsikus, köztük Dave Valentin, Ray Barretto vagy Gato Barbieri fellépését kísérheti figyelemmel számítógépén keresztül a világ milliónyi zenerajongója a RealCastLive és a Club Cool hot jazz sorozatának jóvoltából.

Ezek az internetes közvetítések lehetővé teszik, hogy egyszerre csaknem egymillió végfelhasználó láthassa és hallhassa kedvenc muzsikusait, s az sem elhanyagolható szempont, hogy így a fellépő egy élő koncertjéért járó tiszteletdíjának többszörösét is megkaphatja (hozzá hasonlóan természetesen a kiadó és a menedzserek is megsokszorozhatják bevételüket), ráadásul a hirdetők és szponzorok is a nyilvánosság egy sokkal szélesebb rétegét tudják célba venni. A RealCastLive Pay-Per-View, azaz közvetítésenként számlázott szolgáltatásával felvett vagy élőben sugárzott anyagok juttathatók el az internetes célközönséghez. A szolgáltatás teljeskörű, hiszen egy szolgáltató bonyolítja a regisztrálást, a fizetési ügyleteket, kimutatások készítését és magukat a közvetítéseket.

A RealCastLive szórakoztató és közvetítő hálózata a legmodernebb műsorszóró platformmal és IP-infrastruktúrával, valamint egyedi, védjegyezett interfésszel rendelkezik. A rendszer mind a RealPlayer, mind a Windows Media formátumokat támogatja. A jogdíjas adatok védelme és a biztonságos hozzáférés teljes mértékben megoldott. A műsorok maximalizált képernyőmérettel, kristálytiszta kép- és hangminőséggel élvezhetők, s mindez online történik.