Ervin

Max Roach és Lorraine Gordon elismerése a Jazz at Lincoln Center által

2002.11.19. 00:00

Programkereső

A múlt héten (november 11-én) tartotta a Jazz at Lincoln Center (J@LC) hetedik, évenként megrendezett díjkiosztó gáláját és jótékonysági koncertjét, melyen, egyebek közt, a “Manhattan Rhapsody” hangzott el az Avery Fisher Hallban és a New York-i Állami Színházban, a Lincoln Centerben.
61f58744-3c2e-4905-be76-bd359bfd709d

A J@LC így kívánt támogatást szerezni az évente többszáz, általa szervezett előadáshoz, koncerthez és műsorközvetítéshez. CHARLES E. SCHUMER New York-i szenátor ünnepi beszédében méltatta a J@LC-t, mint New York város kulturális életének egyik legaktívabb, legfontosabb szereplőjét. A koncerten fellépő sztárok klasszikus amerikai dalokat adtak elő a „Nagy Almáról” mai felfogásban.

Az estélyen, melyen 1.1 millió dollár folyt be, számos ünnepelt személyiség megjelent, a házigazda a CBS tudósítója, ED BRADLEY volt. A koncert Jelly Roll Morton Good Old New York-jával kezdődött, melyet Woody Allen és New Orleans Jazz Band-je adott elő, a továbbiakban pedig elhangzott Billy Strayhorn Take the ‘A’ Trainje a J@LC művészeti igazgatója, Wynton Marsalis által vezetett Lincoln Center Jazz Orchestra jóvoltából, Marsalis saját szerzeménye, a Back to Basics, valamint az Autumn in New York Denyce Graves, a Metropolitan Opera sztárjának tolmácsolásában.

Ezután a művészi teljesítményt elismerő J@LC-díjat Bill Cosby humorista nyújtotta át Max Roach dobosnak. Az életműdíjat a Village Vanguardnak ítélték, melyet Lorraine Gordon, a klub tulajdonosa vett át Wynton Marsalistól. Végezetül Paul Simon csatlakozott a Lincoln Center Jazz Orchestrához, akikkel előadták saját számát, az American Tune-t, valamint Rodgers és Hart klasszikusát, a Manhattant. A koncert után a gála támogatói részt vettek egy elegáns vacsorán a New York-i Állami Színházban.