Márk

Súlyos a baritonszaxofonos állapota

2002.12.03. 00:00

Programkereső

Mike Brignola, a Woody Herman Thundering Herd zenekar baritonszaxofonosa és turnémenedzsere válságos állapotban fekszik a Washington állambeli Spokane Sacred Heart kórházában, miután autóbalesetet szenvedett november 24-én.
a757648c-b355-4b17-963b-50bde0ecf2cf

Mike egy fellépést követően igyekezett vissza hoteljébe, amikor – a washingtoni rendőrség szerint – oldalról egy Toyota lakókocsi ütközött bele az ő autójába. Mike még mindig az intenzív osztályon fekszik.

Mike 1980-ban csatlakozott Thundering Herdhöz, s azóta megmaradt a baritonos pozíciójában. Jelenleg épp turnén volt a zenekarral, és lemezfelvételt is készítettek Frank Tiberi vezetésével. Mike az Eastman Jazz Ensemble és a University of Miami Concert Jazz Band tagja volt, de szólistaként is igen aktívan működött, sőt tanított is. Számos nagy hírű muzsikussal lépett fel, és készített felvételeket. Brignola elmondta: “nagy megtiszteltetés volt nekem, hogy Woody Herman Four Brothers nevű együttesében a szaxofonszekció része lehettem. Boldog vagyok, hogy a Harry Carney, Gerry Mulligan és Serge Chaloff neve által fémjelzett tradíciót folytatom.”