Konrád, Tivadar

Marsalisék útra kelnek és új CD-t is megjelentetnek

2002.12.18. 00:00

Programkereső

Hamarosan (várhatóan február 4-én) megjelenik az a CD, mely Ellis Marsalis zongorista és négy fia, Wynton, Branford, Delfeayo és Jason tavaly augusztusi New Orleans-i koncertjét tartalmazza, 2003 elején pedig turnéra indul a család.
e443c83d-de5b-4e07-931a-b3e26fa6bcf7

A Marsalis Music gondozásában megjelenő CD címe "The Marsalis Family: A Jazz Celebration" lesz. A "felkelő nap városá"-nak legnevesebb családja, a Marsalis família 2003 február 23-án először indul koncertkörútra, melynek helyszíneit Egyesült Államok-beli és kanadai művészeti központokban hirdették meg. Az új CD-n kívül február 20-i kezdettel egy PBS-beli műsor is készül róluk, valamint egy DVD kiadvány is megemlékezik a 2001-es New Orleans-i fellépésről.

A családtagok mellett Roland Guerin bőgős és sztárvendégként Harry Connick Jr. is színpadra lépett. Branford Marsalis így összegzi az eseményt: "Mindenki a legjobb tudása szerint játszott azon az estén." A zenében rejlő magával ragadó swing és a lírai mélységek is bizonyítják: olyan különleges alkalom volt ez, amikor a muzsikusok közös játéka mindnyájukat az önkifejezés egy magasabb szintjére repítette.