Csilla, Noémi

Sinatra halála után egy NBA-reklámban szerepel

2002.12.31. 00:00

Programkereső

Frank Sinatra is John Wayne és Fred Astaire nyomdokaiba lépett: már nem élő hollywoodi sztárként a reklámszakemberek újból "felfedezték" és hirdetési célra használták fel a legendás színész-énekes arcát és hagját.
3b9979c4-8fa1-4d23-9e01-18c761290861

Egy róla készült archív felvétel digitalizálása után Sinatra Cole Porter “I’ve Got You Under My Skin” című slágerét énekli egy, az NBA-t - az amerikai kosárlabdaligát - hirdető reklámban, melyet először a múlt heti Boston Celtics/New Jersey Nets, valamint az L.A. Lakers/Sacramento Kings mérkőzéseken mutatott be az ABC TV-társaság. A felvétel 1966-ból származik; a Sinatra at the Sands című koncertalbumon énekli Porter számát a Count Basie Orchestra kíséretével.

Ahogy arról sem lehet fogalmunk, vajon Fred Astaire örült volna-e neki, hogy arca egy Hoover porszívóreklámban látható, vagy hogy mit szólt volna John Wayne, hogy halála után a Coors Light sört hirdeti majd, nem tudhatjuk, Sinatra szívesen kölcsönözte-e volna képét és hangját hasonló célra. Valószínűleg sok elvi vitát indít még el ez a merész eljárás. A “hivatalos” jóváhagyás a Sinatra család ügyvédjétől, Robert Finkelsteintől érkezett, aki azt mondta a Reutersnek: “Frank nagyon szerette a sportot”...