Pandora, Gabriella

Szendőfi Péter lemezbemutató koncertje Gary Willissel

2005.07.30. 00:00

Programkereső

A magyar jazz-társadalom szerzőként, előadóként és zenekarvezetőként egyaránt elismert figurája, Szendőfi Péter „Triangel” című lemezének bemutató koncertjére kerül sor augusztus 8-án 20:00 órától az A38 Hajón. Az est sztárvendége Gary Willis (ex-Tribal Tech, basszusgitár) lesz.

Szendőfi Pétert olyan művészek választják állandó kísérőjükül, mint László Attila, Nagy János vagy Birta Miklós. Saját zenekara, a Fusio Group (korábban: Fusio Quartet) több mint egy évtizede a műfaj meghatározó együttese. Első, „Triangel” című szólólemezén a hazai nagyágyúk mellett a világ egyik legnevesebb basszusgitárosa, Gary Willis is közreműködik, akit az augusztus 8-i lemezbemutató koncerten élőben is hallhatnak a jazz-rajongók.

Szendőfinek nemrég összegyűlt egy lemezanyagra való kompozíciója, amelyek jóval eklektikusabb lettek, mint anyazenekarának, a Fusio Groupnak csaknem egy évtized alatt kikristályosodott hangzása. A szólólemez gondolata és a közös zenekarokban szereplő kiváló zenészbarátok – László Attila, Nagy János, Elek István, Birta Miklós, Romhányi Áron, Kormos János – mozgósítása kézenfekvő ötletnek tűnt. Péter azonban tovább ment: küldött egy e-mailt és néhány MP3 file-t kedvenc basszusgitárosának, a Tribal Techben hírnevet szerzett Gary Willisnek: mit szólna a közös munkához? A sztár igent mondott a felkérésre, sőt, saját kompozíciókat is hozott a lemezre. A közös munka gyümölcse egy (a lemezfelvétel hevében összerántott, de ezzel együtt) zajos sikerű koncert és a napokban boltokba kerülő ”Triangel” lemez lett. A lemez a megszokott ”szendőfis” fusion-jazz világ kiteljesítése: a sodró – a szerző szavaival élve: vadállat – daraboktól a balladisztikus kompozíciókig minden megtalálható rajta; a sztárvendégek névsorát látva pedig szinte magától értetődik: a műfajra oly jellemző, invenciózus hangszerszólókra sem lehet panasz!

22c16fbd-c7ed-400a-98e3-4c53ed788ebd

A lemezbemutató koncerten az album szinte valamennyi közreműködője jelen lesz, élükön Gary Willissel. De hogy a rendkívül tehetséges hazai basszusgitáros-társadalom se maradjon szégyenben, a Fusio Group kiválósága, Barabás Tamás is fellép az este folyamán, aki egy duettet játszik majd a sztárvendéggel.