Csilla, Noémi

Dómdixie Gála a szegedi Dóm téren

2005.08.05. 00:00

Programkereső

A magyar dixieland legkiválóbb képviselői újra a Dóm tér vendégei lesznek augusztus 6-án: a házigazda Storyville Jazz Band és Molnár Dixieland Band mellett ez alkalommal a Hot Jazz Band, valamint Ferenczi György és a Racka Jam koncertjét élvezheti a közönség.
53f2ee50-6107-4322-abe1-41ab790672e8

A nyolcadik alkalommal megrendezett gálán két külföldi vendég, a lengyel Jazz Band Ball Orchestra, valamint Allan Vaché amerikai klarinétművész is fellép. Az est házigazdája Szulák Andrea lesz, akit több együttes koncertjén énekesként is hallhat a publikum.

Allan Vaché klarinétművészt a swing korszak nagy klarinétosai, Bennie Goodman és Artie Show méltó örökösekének tartják. Az Egyesült Államokból érkező zenész fellépései alkalmával fölényes technikai tudásával, virtuóz bravúrokkal örvendezteti meg közönségét. Egy formációban szerepelt többek között Bobby Hackettel, Lionel Hamptonnal, Gene Krupa-val és Clark Terryvel.

A lengyel zenekultúra világjáró nagykövete, a csodálatos swing-zenét játszó Jazz Band Orchestra óriási sikereket ért el a világ különböző fesztiváljain. Szegedre a Storyville együttes vendégeként érkeznek, amellyel több nemzetközi turnét bonyolítottak le, s a két zenekar között igazi baráti viszony alakult ki.