György

Jazz Teátrum Szentendrén

2005.08.11. 00:00

Programkereső

A szentendrei Városháza udvarán harmadik alkalommal rendezik meg a Jazz Teátrumot. Ahogy a további években, idén is egy hangszercsoport köré épül a program: a billentyűs és a fúvós hangszerek után idén az ütős hangszereké a főszerep. A hazai jazzélet kiemelkedő alakjai fémjelzik a műsort: Baló István, Horváth Kornél, Párniczky András, Lukács Miklós, Borbély Mihály, Bacsó Kristóf és Dés András.
a0914b77-1c18-4d50-9eb9-01784d6559c0

A különleges zenei élményt tovább fokozza a nem mindennapi látvány: a Városháza falainak fényfestéséről és a színpadi vetítésről a II. Nemzetközi VJ konferencia meghívott videoművészei gondoskodnak. A szentendrei nyári játékok alapfilozófiájához és az estét szervező Szentendrei Fiatalok Zenei Kultúrájáért Alapítvány alapvető célkitűzéséhez hűen most is kiemelt figyelmet kapnak a fiatal zenész tehetségek. Idén is az a szervezők fő célja, hogy egyedi, megismételhetetlen produkciókat láthasson a közönség. Éppen ezért két olyan formáció is színpadra lép, amelyek csak egy fellépésre, a Jazz Teátrum estéjére állnak össze.

Augusztus 21-én, este fél nyolckor a modern klezmer jazzt játszó Nigun fellépésével indul a program, őket követi a Jazz Teátrum alkalmából összeálló formáció: Borbély Mihály (fúvós hangszerek), Horváth Kornél (ütőhangszerek) és Lukács Miklós (cimbalom) triója. Hármójuk közös zenélése különleges és egyedi élmény lesz az etno-jazz kedvelőinek. Az estét igazi csemegeként egyedi dob kavalkád zárja: Baló István, Dés András, Hotváth Kornél és Lukács Miklós egyszerre lépnek színpadra.

(Belépőjegy: 1500 Ft)