György

Bobby McFerrin egy évre visszavonul

2005.08.18. 00:00

Programkereső

Bobby McFerrin, a világhírű énekesfenomén legalább egy évre felhagy a koncertezéssel, hogy nyugodtan tudja elkészíteni legújabb lemezének anyagát - s hogy egy kicsit pihenjen.
66c9b392-c924-4d7f-8916-3c8865075f54

„Szükségem van egy kis kikapcsolásra, az elmúlt tizenöt évet végigturnéztam – mondta McFerrin egy augusztus eleji sajtótájékoztatón. – „Persze nem csak pihenni fogok: új lemezem anyagán szeretnék dolgozni, szeretnék táncórákat venni, megtanulni spanyolul, új vendéglőket felfedezni, és minél több időt együtt tölteni tizenhárom éves lányommal meg a kutyámmal.”

Az erdetileg jazz-énekesként ismert McFerrin 1988-ban robbant be a köztudatba Don’t Worry, Be Happy című slágerével. Nem sokkal később karmesterkedni kezdett, s ebben a minőségben számos jelentős zenekarral is fellépett, többek között a Chicagói, a Clevelandi, a New York-i és a Bécsi Filharmonikusokkal. Egyedülálló hangi adottságai és gazdag – műfajhatárokon átívelő – repertoárja a zenei világ utánozhatatlan egyéniségévé teszik McFerrint. Többször járt Magyarországon, legutóbb a Veszprémi Nyári Fesztiválon néhány héttel ezelőtt, augusztus 4-én.