Márk

V. Jubileumi Gospel Fesztivál

2005.08.23. 00:00

Programkereső

Az ötödik évfordulójához érkezett fesztivál szervezői az idei évben szakítanak azzal a gyakorlattal, hogy maratoni koncertfolyam keretében a kezdőktől a profikig mindenkinek bemutatkozási lehetőséget nyújtanak. Ehelyett ünnepi koncertet terveznek a műfaj élvonalbeli képviselőinek meghívásával. Rövidebb műsoridőben igazi gálaműsort szerveznek olyan nevekkel, mint a Bolyki Brothers vagy a színpadi mozgásban is nagyszerű Swinging Bach Singers együttes.
1a5ea483-d9ce-4a33-a177-9327d4ce4fac

Sokak kívánságára idén is fellép a fesztiválon a fossanoi (Olaszország) Trust in Jesus Gospel Kórus, akiknek koncertje tavaly már késő éjszakába nyúlt, így többen lemaradtak róla. Számukra kárpótlás, a többieknek pedig ismételten garantált élményt nyújt majd a fantasztikus, afro-amerikai képzettségű énekesekből álló énekkar fellépése, akik idén kibővített létszámmal érkeznek. A rendezvényen részt vesznek még a Gável Testvérek, a Regős Zsolt által vezetett Fráter Kórus és a Canify Singers együttes is.

Az augusztus 27-én öt órakor kezdődő jubileumi Gospel Fesztiválon szenzációs élményt ígér a világhírű amerikai gospel-blues énekes, Big Daddy Wilson és zenekarának, a Mississippi Grave Diggers fellépése. A világhírű fekete énekes Európában turnézva Magyarországot már augusztus 15-én elhagyja, de a Gospel Fesztivál gáláján való fellépés kedvéért visszarepül Németországból egy közel egy órás előadásra. A blues énekes és dalszövegíró együttesének tagja a nagyszerű magyar jazz zenész, Oláh Andor, a magyar származású amerikai Greg Bal, azaz Balázs Gergely, akinek játékára jellemző a felszabadult virtuozitásban gazdag hegedűmuzsika, valamint a kiváló német gitáros, Wolfgang Feld, azaz Dr. Fozz.

(V. Országos Ökumenikus Gospel Fesztivál, 2005. augusztus 27. szombat 17:00-22:00, Solymár- Sportcentrum)