Zita, Mariann

Kelta világzene és világtánc a Petőfi Csarnokban

2005.08.24. 00:00

Programkereső

A Shannon.hu világzenéje társra talált: a Shannon World Dance Company világtáncával karöltve szemet és szívet gyönyörködtető előadás született meg 2005 nyarán. A kelta világzene és világtánc-produkció bemutatójára szeptember 3-án, szombaton 19:00 órakor kerül sor a Petőfi Csarnokban.
cff547e5-e47f-4e4c-84d2-f4520dee5e0b

A Shannon.hu színpadi produkciójának kelta dallamok, magyar és balkáni ritmusok adják vitalitását. A hagyományos szólóhangszerek (tangóharmonika, buzuki, fuvola) erőteljes, modern alapok fölött szólalnak meg. Ugyanakkor a szerzeményekben fel-felbukkannak más népek muzsikájának motívumai és klasszikus idézetek is, amelyek még izgalmasabbá teszik a létrejött világzenét.

A Shannon World Dance Company a zenekar műveire építve hozta létre egyedi táncstílusát, amelyben az ír sztepp és a kalotaszegi legényes ugyanúgy jelen van, mint a modern mozgásművészet és a balett elemei. Így a világzene mellett megszületett az új műfaj: a világtánc, amit koreográfusként és feledhetetlen színpadi jelenségként Tihanyi Andrea jegyez. A Shannon.hu tagjai: Sajben Gábor (basszusgitár), Juhász Róbert (dob), Batta Gábor (tangóharmonika, buzuki), Molnár Sándor (gitár, ének, szövegíró), Péter János (fuvola).