Eleonóra

Jazzclusive

2005.10.17. 00:00

Programkereső

Egy különleges zenei esemény részesei lehetnek mindazok, akik október 18-án a Zeneakadémiára látogatnak. A rendhagyó koncerten a magyar és a nemzetközi jazz- és klasszikus zenei élet kiemelkedő művészeinek játéka bizonyíték arra, hogy a színvonalas zenei élmény nem műfajokhoz kötött.
069dab78-6358-4024-a70c-c84bfab65063

A koncert egyben magyarországi ősbemutatója lesz Szakcsi Lakatos Béla új művének is. A hangverseny egyik külföldi fellépője Steve Wilson amerikai jazz-szaxofonos, fuvolás, zeneszerző, zenekarvezető, akit muzsikustársai a legesélyesebbnek tartanak arra, hogy jazz szólistaként nagy áttörést hajtson végre. Játéka közel száz lemezen hallható. A Jazzclusive előadója lesz a brit Gerard Presencer is, a kiváló jazz trombitás, szárnykürtös, zeneszerző és producer, a berlini és a londoni Zeneakadémia professzora, aki olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Herbie Hancock, Chick Corea, Bob Berg, Jamiroquai, Ray Charles, Robbie Williams, Joni Mitchell, James Brown és Sting.

A magyar jazz kiváló muzsikusai, Tony Lakatos szaxofonos és Szakcsi Lakatos Béla zeneszerző, zongoraművész is játszanak majd az exkluzív koncerten, a klasszikus zenét pedig Hőna Gusztáv harsonaművész, a Corpus Harsonakvartett, Ittzés Gergely, valamint a TeTraVERSI fuvolanégyes képviselik.

(A koncert kezdési időpontja: 2005. október 18. 19.30 óra)