Gerzson

Világzene, világtánc és japán taiko show a Kultúrkúriában

2005.10.28. 00:00

Programkereső

A Shannon.hu világzenei együttes a Shannon World Dance Company világtánc-csoporttal és a Kawatta Taiko japán dobegyüttessel lép fel az idén megnyitott Klebersberg Kuno Művészeti és Kulturális Központ színháztermében (1028 Budapest, Templom u. 2) november 5-én 19:00 órától.
cff547e5-e47f-4e4c-84d2-f4520dee5e0b

A Shannon.hu világzenéjének kelta alapmotívumai különböző stílusjegyekkel (népzenékkel, mai könnyűzenei irányzatokkal, klasszikus és improvizatív zenei formákkal) keverednek. A Shannon.hu tagjai: Sajben Gábor (basszusgitár), Juhász Róbert (dob), Batta Gábor (tangóharmonika, buzuki), Molnár Sándor (gitár, ének, szövegíró), Péter János (fuvola).

A Shannon World Dance Company a zenekar műveire építve hozta létre egyedi táncstílusát, amelyhez ír sztepp-, magyar néptánc-, jazz-, balett- és showtáncosok adják tehetségüket és tudásukat. Ezzel új műfaj született: a világtánc, amit koreográfusként Tihanyi Andrea jegyez. A Kawatta Taiko japán dobegyüttes az ősi japán ritmusvilág, illetve a modern táncos groove-ok alkalmazásával teszi egyedülállóvá a produkciót.