Konrád, Tivadar

A blues Santanája Budapesten

2005.11.07. 00:00

Programkereső

Bő két hét múlva Tino Gonzales gitáros, zeneszerző lép a Millenársi Fogadó színpadára, akit gyakran emlegetnek a blues Santanájaként. Tino, aki minden bizonnyal felpezsdíti mindenki vérét, a blues, a jazz és a latin zene egy különleges esszenciáját tárja majd elénk.
8792563e-fa8d-4b84-814a-d52db2e6d06d

A Tino Gonzales Chicagóban született: mexikói amerikai lévén – egy kis arab beütéssel – latin vér csörgedezik ereiben. Stílusát nehéz meghatározni: a funky blues, a jazz és a latin egyvelege a világ minden tájáról származó behatással fűszerezve – ez jellemezi leginkább Tino szabad lelkét. Számait áthatja a zene, a szerelem, az élet és a béke iránti szenvedélye. Jelenleg Európában él. Az elmúlt harminc évben saját együttese élén olyan híres zenészekkel turnézott, mint B.B King, Ben E. King, Etta James, Earth Wind & Fire, Freddie Hubbard, Robert Cray, Charlie Musslewhite és Willie Nelson. Mióta Európába érkezett, Gonzales határozottan nagy port kavart. A francia blues egyik kiemelkedő kiadójával, a Dixiefrog Records-szal kötött szerződést. Hat lemeze készült el azóta: mindegyik egy remekmű a maga nemében, és hűen hordozza Tino egyedi stílusát. Idén tavasszal Latin Gypsy címmel magyar muzsikusokkal is készített egy lemezt; november 14-ei koncertjén ezek a muzsikusok fogják kísérni, akikkel mostanában előszeretettel turnézik Európa többi országában is.

(2005. november 14. 20:00 Millenáris Park – Fogadó; Tino Gonzales (ének, gitár) koncertje; km.: Vermes Gábor (basszusgitár), Neumann Balázs (zongora), Jánky Zsolt (dob); jegyár elővételben 1200, a program napján a helyszínen 1500 forint)