Csilla, Noémi

Világzenei központ nyílik Budapesten

2005.11.12. 00:00

Programkereső

Az Etnofon Records, a FolkEurópa Kiadó és az X-Produkció Kiadó vezetői 2003 őszén létrehozták a Hangvető Zenei Társulást azzal a céllal, hogy az felvállalja a piacon hanyatlásnak indult nép- és világzenei lemezterjesztés hazai feladatát. Az összefogás folytatásaként olyan helyszínt szeretnének üzemeltetni, amely többek között meghatározó zenei élményeket nyújt a fiatalok számára.
b421d482-8cf8-4aec-b398-504efbec32bf

A Hangvető Világzenei Központ alapítói úgy gondolják, hogy a népzene és az abból táplálkozó zenék – mint például a világzene és a jazz – fontos alkotóelemei Magyarország kultúrájának. Éppen ezért a magyar zenei fejlődést elősegítő műhelymunkát, alkotófolyamatot támogatni, ösztönözni kívánják.

A Hangvető Zenei Terjesztő Társulás tagjai már jó ideje olyan helyszínt keresnek, amely egyszerre teszi lehetővé alkotások létrehozását, összepróbálását, bemutatását. Szükségesnek tartják a klubszerű rendezvények, bemutatók szervezését, előzenekari lehetőségek megszerzését. Olyan sokoldalú intézményt kívánnak létrehozni, amely a koncertek, színházi estek, táncházak és szakmai konferenciák szervezésén kívül könyv- és zeneműboltot is működtet. Amely a zenei élmény nyújtásán kívül inspirálja új alkotások születését, valamint lehetőséget nyújt a kapcsolatteremtésre, a szórakozásra.