György

Latin est a Raiffeisen Jazz Klubban

2005.11.27. 00:00

Programkereső

Elsa Valle és a Latin Jazz Syndicate Abracadabra című lemezbemutató koncertje varázsol majd forró hangulatot december 2-án, este fél nyolctól az IBS Színpadára a Raiffeisen Jazz Klub soron következő előadásán.
1dedff3f-6171-4a13-82b7-1508192839af

Tavaly kirobbanó sikert aratott a kubai énekesnő, Elsa Valle és a kitűnő magyar előadókból álló Latin Jazz Syndicate a Raiffeisen Jazz Klubban, sőt: olyan nagy volt az érdeklődés, hogy sokan be se jutottak a koncertre. Ezért a 2005-ös sorozat évzáró koncertjén ismét ők hallhatók, ezúttal új dalokkal, hiszen nemrég látott napvilágot az Abracadarbra című album – ennek a zenei anyaga csendül fel a december 2-ai koncerten. Egy biztos: ezúttal is a karibi dzsessz lüktető, életvidám és szenvedélyes zenei világa elevenedik meg a decemberi télben.

Elsa Valle a legutóbbi két évben valósággal berobbant a magyar zenei életbe, latin-amerikai gyökereiből fakadóan eredeti, mégis könnyed és szórakoztató előadói stílus jellemzi. Egyéni stílusa a kubai zenei világ autentikus hangulatát idézi, mégsem elégszik meg ennyivel: énekstílusában a hagyományok tisztelete keveredik a mai, új törekvésekkel, improvizációs lehetőségekkel. Énekstílusa sokkal mélyebbre, izgalmasabbra vállalkozik, mint pusztán a hagyományos éneklésmód. Biztonsággal kalandozik a latin zene stílusjegyein túli ritmika és harmónia világában.

Elsa Valle Kubában született, Holguinban. Sokfelé fellépett fesztiválokon, klubokban, számos magyar és külföldi lemezen énekelt szólistaként. Korábban egy kubai-spanyol együttessel turnézott Spanyolországban, Hollandiában, Németországban, de már több mint egy évtizede Magyarországon él. Számos magyar és külföldi lemezen énekelt szólistaként. Első szólólemeze Mi gente címmel jelent meg és hatalmas sikert aratott. A Latin Jazz Syndicate tagjai jórészt olyan kitűnő zenészek, akik előszeretettel kalandoznak, játszanak sokféle stílust.

A lemezbemutató koncert közreműködői: Elsa Valle (ének), Bacsó Kristóf (szaxofon), Fekete István (trombita), Babos Gyula (gitár), Rozsnyói Péter (zongora), Barcza Horváth József (nagybőgő), Kaszás Péter (dob), Szabó Csaba (konga)

(Jegyár: 1100 Ft)