Sándor, Ede

INTRO Fesztivál – modern művészeti összefogás

2005.12.01. 00:00

Programkereső

Egyszerre több helyen, egyszer és többször, most először INTRO Fesztivál, modern művészeti összefogás a Millenáris Parkban, az A38 Állóhajón, a Műcsarnokban és a Trafóban december 1-9. között.
98694f33-511b-460d-940f-e2368392950a

Az INTRO Fesztivál egy nagyszabású, a főváros legfontosabb kortárs és modern művészeti-szakmai „bástyáit” bevonó nemzetközi összművészeti fesztivál, amelyet a Millenáris Parkban decemberben megnyíló Jövő Háza kiállítást megelőző időszak egyik legnagyobb eseményének tekintenek a szervezők. A Fesztivál egyszerre több helyen jelentkezik: a fő helyszín a Millenáris Park, amelyhez a fesztivál teljes időtartama alatt csatlakozik az A38 Hajó koncertekkel, a fesztivál nyitányakor a Trafó színházi előadásokkal, záró hétvégéjén pedig a Műcsarnok kiállításokkal és koncertekkel.

A négy helyszín különböző, s különbözőek lehetőségeik is, mégis mindannyian azt gondolják: egyik legfőbb feladatuk és felelősségük, hogy a különböző művészeti ágak egymásra találásának és bemutatkozásának teret adjanak. A gazdag és sokrétű programkínálatot a Millenáris szervezőstábja állította össze a szakmai partnerintézményekkel közösen, szem előtt tartva a modern művészetekre fókuszáló és ezekben élen járó partnerintézmények és a Millenáris kulturális arculata közötti párhuzamokat, témákat, az ebben rejlő szakmai lehetőségeket.

A fesztivál a hétköznapi történésekből kiemelve, a kortárs kultúra ünnepévé szeretné tenni december elejét. Programjaival sokszínű szórakozást nyújt a fiatalok, a gyerekek és a családosok számára egyaránt. Az eseménysorozat egyik különlegessége, hogy a szatellit helyszínek széles sávú internetes összeköttetés révén élő közvetítéses kapcsolatban lesznek egymással.