Beáta, Izolda, Lea

Új Trio Midnight lemez decemberben

2005.12.19. 00:00

Programkereső

Négy év után, 2005. december 14-én új lemezzel jelentkezett Magyarország egyik legkitűnőbb jazzformációja, a Trio Midnight.
dfa55fa1-9f6f-4f1c-a3d0-a9a1c0437516

A Trio Midnight Meets Lee Konitz – Live at Dinant Jazz Nights című korongján közreműködik az amerikai Lee Konitz, korunk egyik legnevesebb szaxofonosa. A lemezen annak a nagysikerű koncertnek a felvétele hallható, mely a belgiumi Dinant Jazz Nights fesztiválon hangzott el 2000-ben.

A Trio Midnightot a magyar jazz három virtuóz képviselője, Balázs Elemér, Egri János és Oláh Kálmán alkotja. Az 1990-ben létrejött formáció működése kezdete óta a hazai mainstream jazz népszerű együttesének számít a közönség és a kritikusok körében egyaránt. A csapat az új albummal ismét számot ad bámulatos zenei tudásáról és egységéről. Az idén 78 éves Lee Konitz pedig könnyed és eredeti játékával ismét bebizonyítja, hogy nem véletlenül tartják évtizedek óta a világ egyik vezető altszaxofonosának. A cool jazz idős mesterének játéka remekül illeszkedik a magyar fiúk hot-jazz világába, létrehozva így a zenekartagok által csak hot-cool jazznek nevezett izgalmas zenei elegyet. A lemez különlegessége, hogy a jazz standardok mellett Lee Konitz két saját szerzeménye is helyet kapott rajta.