Konrád, Tivadar

Aprók tánca a Hagyományok Házában

2006.02.09. 00:00

Programkereső

Gyermekeknek kínálnak kitűnő szórakozási lehetőséget a Hagyományok Háza programszervezői 2006. február 17-től péntekenként.
9097a5d2-3963-4130-bea2-eddf983beb6c

Az Aprók tánca című sorozat keretében a kicsik kézműveskedhetnek, játszhatnak, táncolhatnak, énekelhetnek, mesét hallgathatnak és ismerkedhetnek az esztendő népszokásaival.

Minden héten más hangszerek húzzák a talpalávalót: duda, tekerő, furulya, hegedű, kontra, bőgő, koboz, gardon. A Hagyományok Háza februári gyerektáncházai a farsang jegyében zajlanak: lesz maskarázás, télűzés, fánkevés. A programot elsősorban a 4-10 éves korosztálynak ajánlják a szervezők, akik februárban 17-én és 24-én délután öt órától este fél hétig várják a gyermekeket.

Az Aprók Tánca után február 17-én – 2006-ban először – ismét jelentkezik a Hagyományok Háza nagy sikerű rendezvénysorozata, a Magyar Táncház. A rendezvény alkalmat nyújt arra, hogy a hivatásos együttesek táncosai, zenészei és a műfaj iránt érdeklődők randevút adjanak egymásnak. A meghívott, gyakran határon túli táncosok és zenészek szereplését a Magyar Állami Népi Együttes táncosai és zenészei segítik, állandó vendégként a Méta és a Tükrös együttes is táncházat tart. Február 17-én a Méta Együttes lép fel.