Konrád

I. Országos Szakközépiskolai Népzenei Verseny Vácott

2006.02.14. 00:00

Programkereső

A váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola első alkalommal szervezi meg február 17-18-án az Országos Szakközépiskolai Népzenei Versenyt.
40759ec8-1b45-4e98-b02c-33bd9b710f63

A rendezvény célja, hogy zeneművészeti szakközépiskolák népzene szakos növendékei számára lehetőséget biztosítson tehetségük kibontakoztatására, felkészültségük bemutatására, a zenei anyanyelvi hagyományaink megőrzésében elért eredményeik közkinccsé tételére.

A három korcsoportra bontott versenyzők cimbalom, citera, koboz, tekerő, duda, furulya, tárogató és ének szólókategóriákban, ének- és hangszerkettősök kategóriában, valamint kamarazenei kategóriában mérhetik össze tudásukat.

A rendezvényen az alábbi szakközépiskolák növendékei vesznek részt:
- Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény – Békéscsaba
- Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola – Miskolc
- Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola – Székesfehérvár
- Művészeti Szakközépiskola – Nyíregyháza
- Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola – Vác

A verseny fővédnöke: Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. A zsűri elnöke: Dr. Tari Lujza, a Zenetudományi Intézet főmunkatársa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. A rendezvény helyszínei: Bartók Béla Zeneiskola Hangversenyterme (Konstantin tér 8., tel.: (27) 314-893), Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola (Kossuth tér 3., tel., fax: (27) 317-180). A részletes program és további információk az alábbi URL-re kattintva érhetők el.