Csilla, Noémi

Pályázati felhívás stúdióidő elnyerésére

2006.02.26. 00:00

Programkereső

A Hagyományok Háza pályázatot ír ki hivatásos és műkedvelő népzenei együttesek, hangszeres és énekes szólisták, illetve énekegyüttesek részére. A felhívás célja, hogy a népzenei mozgalom előadóinak színvonalas produkciói önálló CD-lemezen megjelenhessenek.
9097a5d2-3963-4130-bea2-eddf983beb6c

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri döntése alapján minden évben öt nyertes pályázó kap lehetőséget arra, hogy zenei anyagát az intézmény hangstúdiójában, legfeljebb ötven órában hanghordozóra rögzítse.

Pályázni elsősorban hagyományhű népzenei felvétellel lehet, a válogatásnál előnyben részesítik továbbá a magyar népzenével induló jelentkezőket. A hagyományőrző előadók, továbbá a népies műzenét játszó zenekarok és a hivatásos zeneszerzők tevékenysége pályázatunk körén kívül esik, így felvételeiket nem áll módunkban fogadni.

Pályázati adatlap a Hagyományok Háza főigazgatóságán (Budapest, I. ker. Corvin tér 8.) szerezhető be, illetve az alábbi oldalról letölthető. Az adatlaphoz a megjelentetésre szánt produkció demo felvételét, illetve egy lemezkiadó szándéknyilatkozatát kell csatolni, amelyben a kiadó vállalja, hogy a rögzített anyagot - annak elkészülte után legkésőbb egy éven belül - megjelenteti.

Az adminisztráció megkönnyítése érdekében a szervezők kérik, hogy a jelentkezők a zenei anyag mellett egy kísérőlevélben tüntessék fel a műsorszámok címét, földrajzi eredetét (tájegység, falu), időtartamát, az előadók nevét. Feltétlenül adják meg továbbá postai/fax/e-mail/telefonos elérhetőségüket! A pályázat értékeléséről minden indulót az április 24-i benyújtási határidőt követően 30 nappal levélben értesítenek. A beérkező hangzóanyagokat 3 hónapig őrziük meg.

A pályázatokat az alábbi címre kell küldeni: Mohácsy Albert, 1011 Budapest, Corvin tér 8., Hagyományok Háza, Népművészeti Módszertani Műhely