Benedek

Radics Gábor Jazzhegedű Tehetségkutató Verseny

2006.03.09. 00:00

Programkereső

Több hónapos előkészítés után múlt pénteken az I. elődöntővel útjára indult az a közel három hónapos folyamat, amelynek végén a Bartók Rádió Hangverseny-szerkesztősége kihirdetheti a Jazzhegedű Tehetségkutató versenyének végeredményét. Az elődöntők felvételeit rádión is követhetik március 12-én, április 2-án és április 30-án.
4b0438a2-80e4-47ce-a18e-c58ffc69b7ef

Tizenegy versenyző jutott be az elődöntőkbe, amelyek Maloschik Róbert, a verseny fő szervezője, lelke és atyja „Jazz-hangversenykülönlegességek” című műsorában lesznek hallhatók a Bartók Rádió késő esti megszokott jazz-műsorsávjában. A három nap, amikor a műsorokat meghallgathatják: 2006. március 12., április 2. és április 30. A műsor felvétele a Magyar Rádió Márványtermében péntek esténként, a méltán népszerű, tavaly tíz éves jubileumát ünneplő Jazz a Márványteremben sorozat keretein belül zajlik.

A döntőbe öt versenyző és a Közönség-díjas jut, akiknek szereplési sorrendjét a zsűri elnöke sorshúzással állapítja meg a döntő kezdete előtt fél órával. A döntőt élő adásban közvetíti a Bartók Rádió május 26-án. A döntőben fejenként maximum 15 perc áll a hat versenyző rendelkezésére, maelyben két témát kell előadniuk zongora, bőgő, dob kísérettel. Ebből egy a zsűri által kijelölt kötelező darab (Oh, Lady Be Good), a másik pedig szabadon választott. A versenyzőket Cseke Gábor, Sárkány Sándor és Berdisz Tamás kíséri. A zsűri tagjai: Szabó Sándor, Deseő Csaba, Kathy Horváth Lajos hegedűművészek, Borbély Mihály szaxofonművész és Csányi Attila jazztörténész.

Az adást figyelemmel kísérve a hallgatóknak is lehetőségük van arra, hogy a Közönség-díj odaítélésében a szervezők segítségére legyenek. Az RTV Részletes műsorújság 10. heti számában egy szavazócédulát találnak. Miután a vasárnap esti műsort végighallgatták, ne tétovázzanak, hanem még lefekvés előtt töltsék ki a szelvényt, majd hétfőn küldjék be címre:

1800 Budapest, Bródy Sándor utca 5-7.
Ne feledjék ráírni a borítékra: Jazzverseny – Bartók Rádió!