Klaudia

Aka Moon feat. DJ Grazzhoppa

2006.03.10. 00:00

Programkereső

A Flamand Szezon keretében lesznek hallhatók március 11-én az Aka Moon trió zenészei és DJ Grazzhoppa a Trafóban.
660541ae-a98f-4d2d-89e9-46e354c82de1

Napjainkban már nem könnyű teljesen szokatlan, egyéni hangzást találni, a zenekar tagjai viszont vitathatatlanul azon kevesek közé tartoznak, akik teljesen egyéni univerzumban mozognak, mégpedig olyan könnyedséggel és magas szinten, hogy egyhamar valószínűleg nem akadnak méltó követőkre.

A belga együttes tagjai a legösszetettebb ritmikai és poliritmikai koncepciók (indiai zene, M-Base) mesterei, koncertjeik kirobbanó energiája, komplexitása teszi őket Európa egyik legnagyobb hatású zenekarává. Az alap hármas felállás igen gyakran egészül ki vendégzenészekkel (Shivaraman – tabla, Marc Ducret – gitár, Marc Turner – szaxofon), vagy teljes zenekarral (Ictus Ensemble). Mostani koncertjükön a világ egyik legvirtuózabb DJ-je, DJ Grazzhoppa csatlakozik a trióhoz. DJ Grazzhoppa arról ismert világszerte, hogy lehetetlen bármely kategóriába sorolni kiterjedt munkásságát.

A belga Aka Moon trió tagjai megalakulásukkor, 1991-ben a közép-afrikai őserdőben aka pigmeusokkal éltek együtt, akiknek hatása azóta is meghatározó számukra. A zenekar tagjai Belgium legfoglalkoztatottabb session zenészei, akiket itthon is láthattunk már a Zap Mama és a Zawinul Syndicate koncertjein.

(2006. március 11. 20:00 Trafó – Kortárs Művészetek Háza; Aka Moon feat. DJ Grazzhoppa; jegyár: 1500 Ft)