Ervin

Kovács Ferenc: Hatok

2006.04.08. 00:00

Programkereső

Jancsó Zoltán versei hallhatók Váczi Eszter énekével Kovács Ferenc új albumán, amely Hatok címmel jelent meg a Gramy Kiadónál.
7164ecb7-c5eb-4787-8992-0e5627386635

Ezúttal a jól ismert hattagú felállás (a Djabe és Dresch Quartet tagjaiból verbuválódott zenekar) Jancsó Zoltán verseit zenésítette meg, énekelni Kovács Ferenc mellé Váczi Esztert hívták meg.

A formációt Kovács Ferenc hozta létre 2005-ben. A klasszikus, dzsessz, népi és kortárs zenével töltött harminc év meghatározza a mondanivalót. Lehet a népdalt dzsesszesen játszani, lehet a dzsesszt kortárs zenével keverni, lehet műfajokat összehozni – de itt már az egybeolvadás megtörtént. A bartóki, szabadosi, Dresch Misi-s hagyományok erőteljes fúvós hangzással törnek fel. A briliáns zongorajáték kortárs zeneszerzőt sejtet. A fiatal, de már kiforrott ritmusszekció etalon a maga nemében.

Az együttes tagjai: Jancsó Zoltán (vers), Kovács Ferenc (zene, trombita, ének), Váczi Eszter (ének), Dresch Mihály (szaxofon, furulya), Schreck Ferenc (pozan), Kovács Zoltán (zongora), Szandai Mátyás (bőgő), Banai Szilárd (dob)

(Kovács Ferenc: Hatok; Gramy Records, CD GR – 064, 2006)