Eszter, Eliza

Európa Jazzhíd 2006

2006.04.14. 00:00

Programkereső

Nagyszabású jazz rendezvényre kerül sor Budapesten április 30-án. Az eseményen a mainstreamtől a bigband muzsikáig, a free jazztől a jazz-világzenéig a műfaj szinte minden „hajtása” bemutatkozási lehetőséget kap.

Tizennégy koncert, két nagyszínpad és több mint száz meghívott hazai és külfükdi muzsikus várja majd az érdeklődőket. Az Európa Jazzhíd 2006 elnevezésű program ötletét a 2005-ben nagy sikerrel megrendezett Örömkoncert adta, amely egyben remek lehetőséget is adott a hazai jazz és előadóinak népszerűsítésére is. Hagyományteremtés és a zenei élet minél színesebbé tétele is feladata tehát a Jazzhíd-koncerteknek.

Az egész napos esemény helyszíneként a Clark Ádám térnél, a Lánchíd végén felállított színpad, illetve a Millenáris Teátrum szolgálnak majd. A Clark Ádám téri színpadon délelőtt 11 órától este 10 óráig nyolc, míg a Millenárison délután 2 órától további hat koncertre kerül sor. Este 10-kor azonban nem ér véget az esemény: a Millenárison és a Columbus Jazzklubban ugyanis kezdetét veszi a hajnalig tartó Budapest Jam, ahol a koncerteken fellépő muzsikusok örömzenéjét hallgathatja a közönség.

fdb78e22-5dbd-4a99-8daa-3a9975383f68

A fellépők között lesz a Modern Art Orchestra, a Közép-Kelet-Európai Kreatív Jazz Műhely, a Berki Tamás Band, a Borbély Műhely, a Szakcsi Jr Trio, a Kaltenecker Trió, a Contemporary Gregorian, az Oláh Kálmán Trio, a Babos Project Special, a Hat Ok, a szaxofonos Terje Isungset (Norvégia), a Dél-alföldi Szaxofon Együttes, a Lantos Zoltán Mirrorworld és a holland Tobias Delius 4tet Grencsó Istvánnal.