Konstantin

III. Európai Aranyművész Díjátadó Gála

2006.04.15. 00:00

Programkereső

Az Európai Dalfesztivál és Művészeti Tehetségkutató Egyesület által alapított Európai Aranyművész Díj harmadik díjátadó gálájára április 29-én este hét órakor kerül sor a Művészetek Palotájában.
dca3c7d1-3c77-459d-bb93-1654d12f1e3c

Az Európai Dalfesztivál és Művészeti Tehetségkutató Egyesület egyik fő feladatának tekinti a magyar tehetségek felkutatását, érvényesülésük segítését Európában. A díj célja azoknak a fiatal magyar előadóművészeknek az elismerése és támogatása, akik kvalitásaik alapján méltón képviselik a magyar kultúrát egész Európában.

Az egyesület a díjazottak és más fiatal magyar tehetségek részére megjelenési lehetőséget kíván nyújtani az egész kontinensen, valamint feladatának érzi a fiatal magyar előadók népszerűsítését csakúgy, mint neves európai előadók felléptetését a magyar közönség előtt.

A hazai művészeket hét kategóriában – Könnyűzenei előadó, Zeneszerző, Szövegíró, Életműdíj, Classic, Kritikusok díja, Közönségdíj – tüntetik ki az államilag is elismert díjjal. Kategóriánként öt művész, illetve együttes kapott jelölést. A Classic kategória jelöltjei közt szerepel Pege Aladár, a Babos Project, a Budapest Ragtime Band és a Benkó Dixiland Band.

A közönségdíj odaítélése a rajongókra vár a (90) 633-336-os sms-számon.