Dezső

Szakcsi Gipsy Jazz Show a Tháliában

2006.04.17. 00:00

Programkereső

A magyar jazz világ két legendás művésze készül közös fellépésre a Thália Színházban Gipsy Jazz Show címmel.
26f73019-1278-48f4-a97f-a7cb39db7699

Szakcsi Lakatos Béla és meghívott vendége, Tony Lakatos a tradicionális roma zenét és a jazzt sajátosan ötvöző show bemutatójára készül. Szakcsi, az „örökifjú” zongorista 2004-ben megjelent Na dara! című CD-jével teremtette meg ezt az egyedi műfajt, amely a művész szerint világszínvonalú és eredetiségével a világ más pontján nem is jöhetett volna létre.

Szakcsi Lakatos Béla hosszú évek óta meghatározó alakja a honi jazz világának. Egyéni, sokszínű, a zenei határokat eltűntető zongorázása rengeteg híres nemzetközi fesztiválon volt már hallható Zürichtől Varsóig, Nürnbergtől Belgrádig, Észak-Amerikától Ázsiáig. Munkáját 2005. március 15-én, a jazzmuzsikusok között elsőként Kossuth-díjjal is jutalmazták.

Az est meghívott sztárművésze Lakatós Tóni, vagy ahogy a világ ismeri, Tony Lakatos Európa legfoglalkoztatottabb szaxofonosai közé tartozik. A világ szinte valamennyi neves jazz fesztiválján fellépett már. Nemzetközi karrierrel, több mint kétszázhúsz CD-szerepléssel büszkélkedhet. A Frankfurti Rádió Big Bandjének szólistája.

Az este folyamán fellép még az Új Magyar Gipsy Jazz formáció keretében Lantos Zoltán hegedűn, Horváth Kornél ütőhangszereken, valamint öt cigány énekes, öt cigány táncos és egy nyolc éves táncos kislány is.

A KONCERT TECHNIKAI OKOK MIATT KÉSŐBBI IDŐPONTBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE