Bernát, Felícia

Aprók tánca és Magyar Táncház a Hagyományok Házában

2006.04.18. 00:00

Programkereső

A Hagyományok Háza nagysikerű, gyereknek rendezett táncháza, az Aprók tánca áprilisban ismét jelentkezik. A februárban útjára indított program kitűnő és tartalmas szórakozási lehetőséget kínál a kicsiknek.
9097a5d2-3963-4130-bea2-eddf983beb6c

Az Aprók táncában a gyerekek kézműveskedhetnek, játszhatnak, táncolhatnak, énekelhetnek, mesét hallgathatnak és az esztendő népszokásaival ismerkedhetnek. Minden héten más hangszerek húzzák a talpalávalót: duda, tekerő, furulya, hegedű, kontra, bőgő, koboz, gardon. A programot elsősorban a 4-10 éves korosztálynak ajánlják a szervezők, akik áprilisban az alábbi időpontban várják a gyermekeket és kísérőiket:

Április 21., 17 óra
Mátkaváltás a Kóborzengő zenekarral, tánc- és énektanítás Strack Orsolyával, tojásfestés Gólya Edittel

Április 28., 17 óra
Játék és tánc Sándor Ildikóval a Szigony zenekar moldvai és gyimesi muzsikájára, kötélverés tanulása Dobi Pállal

A belépő ára gyermekeknek 400 Ft, a kísérőknek 200 Ft.

Az Aprók tánca után a felnőtt néptáncrajongókat is tartalmas programmal várja a Hagyományok Háza. Április 21-én mezőkeszüi táncokat tanulhatnak az érdeklődők, miközben a Kollégák zenekar húzza a talpalávalót. Április 28-án kalotaszegi cigány táncosok és zenészek gondoskodnak a szórakoztatásáról. Mindkét program esetében fél nyolctól fél tízig tanulhatnak táncokat a látogatók, majd fél tízkor kezdődik a táncmulatság.